Published: 10:00 15.11.2006 GMT+2 /Source: TietoEnator Oyj /HEX: TIE /ISIN: FI0009000277

TietoEnator voert de exploitatie van de Nederlandse perinatale registraties uit

TietoEnator Corporation Press Release 15 November 2006 10.00 am EET

TietoEnator en Stichting Perinatale Registratie Nederland (PRN), hebben een overeenkomst getekend met betrekking tot de uitvoering van de door de Stichting PRN beheerde registraties met betrekking tot de geleverde perinatale zorg in Nederland. Met het tekenen van deze overeenkomst wordt door TietoEnator een belangrijke stap gezet om, aansluitend op andere Europese markten, ook in Nederland diensten op het gebied van zorgregistraties aan te bieden.

De overeenkomst houdt in dat de Nederlandse vestiging van TietoEnator te Bunnik de verwerking van vastgelegde data, het beheer van de landelijke databanken en programmatuur, en de productie van de gewenste standaard informatie per 1-1-2007 gaat uitvoeren. Deelnemers aan deze registraties zijn verloskundigen, gynaecologen, neonatologen en kinderartsen. Zij leggen data vast in de verloskunde registraties (LVR-1 en LVR-2) en de neonatologie registratie (LNR). Hiernaast bewerkt de Stichting PRN in eigen beheer de verloskunde registratie voor huisartsen.

De komende twee maanden wordt, in samenwerking met Stichting Prismant, de huidige uitvoerder, de productieomgeving overgedragen en ingericht.

TietoEnator is de toonaangevende leverancier van ICT-oplossingen voor de zorgsector in Noord-Europa en een van de grote leveranciers in Europa. Wij bieden state-of-the-art ICT-oplossingen en IT-diensten voor medische en andere zorgverleners. Ons doel is de zorgsector ondersteuning te bieden door processen te digitaliseren, naadloze servicelijnen te implementeren en diverse regionale samenwerkingsmodellen mogelijk te maken. Dit alles bij een uitstekend rendement over de investeringen. De groep heeft meer dan 30 jaar ervaring in de zorg, beschikt over meer dan 1200 deskundige werknemers en is in tien landen actief in deze sector. Vanuit haar kantoor in Bunnik is TietoEnator vanaf het jaar 2003 actief voor de gezondheidszorg in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jörgen Simon, Managing director, TietoEnator Healthcare BV, tel: +31 6 20549038 of een e-mail sturen naar jorgen.simon@tietoenator.com Carl-Johan Lindfors, President, TietoEnator Healthcare & Welfare, +49 17 3730 9582

Stichting PRN, tel: 030-2748835, of een e-mail sturen naar gdewinter@perinatreg.nl

TIETOENATOR CORPORATION
DISTRIBUTION
Principal media

TietoEnator is een van de leidende architecten van de constante ontwikkeling van de informatiemaatschappij en de grootste aanbieder van IT-services in Noord-Europa. TietoEnator is gespecialiseerd in consulting, ontwikkeling en beheer van bedrijfsprocessen in de digitale economie. De services van de Groep zijn gebaseerd op een combinatie van diepgaande industriespecifieke expertise en de nieuwste informatietechnologie. TietoEnator heeft meer dan 15.000 experten in dienst in meer dan 25 landen. www.tietoenator.com

This press release was brought to you by TietoEnator. Read more at www.tietoenator.com