In 1 stap veilig draadloos internetten met UPC

Upc nederland

Amsterdam, 15 november 2006 - UPC en Netgear brengen gezamenlijk een bijzonder gemakkelijke en veilige router voor draadloos internet op de Nederlandse markt. De router is voorzien van voorgeprogrammeerde beveiligingsinstellingen en is recentelijk als veiligste getest door de Consumentenbond (november/december 2006). Het installeren van een draadloos netwerk (WiFi) is daarmee zeer eenvoudig. UPC-klanten hoeven niets meer te doen dan de router te plaatsen en de stekker in het stopcontact te steken. UPC komt hiermee tegemoet aan de vraag uit de markt naar een veilge router die werkelijk 'plug and play' is.

Veel consumenten zien op tegen ingewikkelde installatieprocedures of voelen zich bekocht wanneer het beloofde gemak niet wordt ingelost. Daar komt bij dat veel providers draadloze netwerken standaard onbeveiligd afleveren zonder te wijzen op de noodzaak tot beveiligen. Vreemden kunnen dan gemakkelijk gebruik maken van deze internetverbinding. Als enige internet provider zorgt UPC er voor dat het draadloze netwerk automatisch is beveiligd. Doordat de router van UPC al in de fabriek ingesteld is, kan simpelweg volstaan worden met het aansluiten en opstarten van de router.

Intelligent
De snelheid van de draadloze router van UPC bedraagt 54 Mbps en in combinatie met de UPC/Netgear USB adaptor zelfs 108 Mbps. Vanwege de slimme NetGear RangeMax-technologie heeft de router tot tien maal beter draadloos bereik en snelheid dan standaard 802.11g routers. Maar liefst zeven interne 'intelligente' antennes zorgen voor perfecte dekking overal in huis. De router is 100% compatibel met de 802.11b- en 802.11g-standaard en heeft een introductieprijs van EUR 89,95 (normaal EUR 139,95), inclusief USB Adaptor. Bestellen kan via www.upc.nl of via 0800-1872.

Consumentenbond
De Consumentenbond wijst ook op de noodzaak tot betere beveiliging van pc's. Volgens de test in de Digitaal Gids van november/december 2006 levert UPC als enige provider een standaard beveiligde draadloze router. Daarmee verdient de nieuwe draadloze router van UPC het predikaat 'als veiligste getest'. Dit is in korte tijd de tweede stap die UPC zet om haar klanten zorgeloos te laten internetten. Als een van haar nieuwe Power Opties bracht het kabelbedrijf kort geleden ook al UPC Smart Guard op de markt, een alles-in-één beveiligingsoplossing tegen mogelijke gevaren op internet. UPC Smart Guard is eenvoudig online te installeren en veel meer dan de standaard virusscanner, firewallbeveiliging, antispam- of spywaresoftware. Een abonnement op UPC Smart Guard omvat ook namelijk ook Ouderlijk Toezicht ('parental control'), waarmee bepaalde websites kunnen worden geblokkeerd.

UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 423.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 544.000 breedband internetklanten en 363.000 telefonieklanten (per 30 oktober 2006). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

===

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie, uitgebreide technische specificaties en/of fotomateriaal van de router kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Ronald van der Aart, telefoon 020 775 57 71 of mobiel 06 21 89 82 75.