Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Pensioenkijker.nl helpt werkgevers bij uitvoering nieuwe Pensioenwet

Pensioen Toolkit biedt praktische hulpmiddelen voor informatievoorziening werknemers

Voorzitter Elske ter Veld heeft vandaag de Pensioen Toolkit van de Stichting Pensioenkijker.nl geïntroduceerd. Deze praktische toolkit helpt HRM-medewerkers en werkgevers om hun werknemers goed te informeren over pensioen. De aanleiding voor de Pensioen Toolkit is de nieuwe Pensioenwet die per 1 januari 2007 van kracht wordt. Uit een recent onderzoek van Pensioenkijker.nl naar pensioenbewustzijn blijkt dat Nederlandse werknemers weinig weten over hun pensioen.

In de nieuwe Pensioenwet zijn de werkgever en de pensioenuitvoerder samen verantwoordelijk voor de communicatie. Zij worden verplicht om werknemers beter te informeren over het pensioen. Dan moeten zij natuurlijk wel over informatie beschikken om helder uit te kunnen leggen hoe het precies zit met het pensioen.

Daarom heeft de Stichting Pensioenkijker.nl de Pensioen Toolkit ontwikkeld voor HRM-medewerkers en werkgevers. Zij zullen per 1 januari veel vragen van werknemers krijgen en zijn dan ook op zoek naar informatie en hulpmiddelen om hiermee om te gaan. De Pensioen Toolkit helpt HRM-medewerkers en werkgevers om de vragen over het pensioen van werknemers te beantwoorden. De toolkit bevat onafhankelijke en objectieve informatie: folders over pensioen bij de eerste baan en bij het wisselen van baan en een folder over het nabestaandenpensioen. Verder bevat de toolkit een pensioenwoordenlijst en informatie over waardeoverdracht. De inhoud van de toolkit is te downloaden van de site www.pensioenkijker.nl.

Vandaag heeft Stichting Pensioenkijker.nl samen met de NVP (de Nederlandse Vereniging voor Personeelmanagement en Organisatieontwikkeling) de bijeenkomst 'Pensioen update, hoe staat het met jouw pensioenkennis?' georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezigen niet alleen praktische en heldere informatie, maar ook de Pensioen Toolkit uitgereikt, waar ze direct mee aan de slag kunnen.

De Stichting Pensioenkijker.nl richt zich op het verhogen van het pensioenbewustzijn van alle Nederlanders. Daarnaast heeft de stichting tot doel de burger objectieve en niet-commerciële informatie over pensioenen te verschaffen en de transparantie van pensioenregelingen te vergroten. Aan de Stichting Pensioenkijker.nl nemen de volgende organisaties deel: CNV, CNV Jongeren, Consumentenbond, CSO, FNV, FNV Vrouwenbond, MHP, MKB-Nederland, NBVA, Nibud, Ombudsman Pensioenen, Sociale Verzekeringsbank, Stichting De Ombudsman, Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen, Unie van Beroepspensioenfondsen, Verbond van Verzekeraars, Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en VNO-NCW.