Hamon


Openbaar bod tot inschrijving op maximum 1.145.359 nieuwe aandelen met VVPR-strip

(exclusief maximum 171.804 nieuwe aandelen met VVPR-strip eventueel uit te geven in het kader van de overtoewijzingsoptie)

Overeenkomstig de beslissing genomen door de algemene vergadering van 30 juni 2006, meldt Hamon de bijeenroeping van een buitengewone algemene vergadering op 30 oktober 2006. Deze vergadering zal moeten beslissen over een kapitaalverhoging van maximum 20.020.510,10 EUR (uitgiftepremie inbegrepen), bestaande uit 2 tranches van respectievelijk maximum 11.303.768 EUR en maximum 8.716.742,10 EUR.

De eerste tranche zal bij voorkeur worden aangeboden aan de bestaande aandeelhouders die de mogelijkheid zullen hebben 807.412 nieuwe aandelen met VVPR-strip te verwerven aan een maximumprijs van 14 EUR per nieuw aandeel, in de verhouding van 3 nieuwe aandelen voor 2 bestaande aandelen.

In het verlengde van de gerealiseerde kapitaalverhoging in juni 2005, zullen SOPAL, het Waalse Gewest en Esindus onherroepelijk verzaken aan hun voorkeurrechten zodanig dat het verwateringseffect van voormelde kapitaalverhoging geneutraliseerd wordt en de overige aandeelhouders dus de mogelijkheid hebben aandelen te verwerven in een verhouding die hen toelaat eenzelfde percentage van het kapitaal te behouden als dit voorafgaand aan de kapitaalverhoging van juni 2005.

Er dient aangestipt dat, rekeninghoudende met de verzaking aan hun voorkeurrechten door hogervermelde aandeelhouders en de notering van de voorkeurrechten, de voorwaarden van deze eerste tranche aan de aandeelhouders een vermogensvoordeel biedt dat minimum gelijk is aan dit dat zou voortgekomen zijn uit de kapitaalverhoging in het tweede trimester van 2006, beslist door de buitengewone algemene vergadering van december 2005, aan een prijs van 4,10 EUR per nieuw aandeel en dit gezien de gemiddelde beurskoers tijdens deze periode.

Bijvoorbeeld, op basis van een koers van 22,50 EUR op 28 september 2006 en uitgaande van een uitgifteprijs van 14 EUR, bedraagt de theoretische waarde van het inschrijvingsrecht in de eerste tranche 11,21 EUR te vergelijken met 9,81 EUR op basis van een koers van 11,54 EUR, zijnde de gemiddelde koers van het aandeel gedurende het tweede trimester 2006, en de uitgifteprijs van 4,10 EUR.

De tweede tranche van de kapitaalverhoging zal gepaard gaan met de uitgifte van maximaal 337.947 nieuwe aandelen met VVPR-strip (exclusief maximum 171.804 nieuwe aandelen met VVPR-strip eventueel uit te geven in het kader van de overtoewijzingsoptie) die zullen worden aangeboden aan alle investeerders maar waarbij de bestaande aandeelhouders niettemin over een recht op prioritaire toewijzing beschikken (in de verhouding van 1 nieuw aandeel met VVPR-strip voor 8 bestaande aandelen). Het Waalse Gewest zal onherroepelijk verzaken aan al haar rechten, Esindus zal er ten belope van 243.902 aandelen aan verzaken en Sopal ten belope van 1.707.317.

De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen in deze tweede tranche zal maximum 17,10 EUR bedragen.

De inschrijvingsprijs van de eerste en de tweede tranche zullen bepaald worden met toepassing van een disagio van respectievelijk 7,44 EUR en 25% ten opzichte van de gewogen gemiddelde beurskoers op basis van de verhandelde volumes van de beursdag voorafgaand aan de opening van het openbaar bod.
Het staat vast dat de definitieve prijs van de tweede tranche hoger zal liggen dan deze van de eerste tranche.
De uitgifteprijs voor beide tranches zal ten laatste de dag van de opening van het openbaar bod worden bekendgemaakt.

Een ontwerp van prospectus zal eerstdaags gedeponeerd worden bij de bevoegde instanties met als doel de verrichting af te sluiten voor 31 december 2006.

WAARSCHUWING

Dit bericht mag niet beschouwd worden als een aanbod of uitnodiging tot het kopen van of intekenen op roerende waarden. Een ontwerp van prospectus zal worden neergelegd bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen. Elke investeringsbeslissing met betrekking tot de roerende waarden waarvan sprake in dit bericht, dient te gebeuren na grondig onderzoek van het prospectus. Voor deze roerende waarden werd geen enkele goedkeuring gevraagd in een ander land dan België. Dit bericht mag dan ook niet verspreid worden in andere landen waar het aanbod van roerende waarden onderworpen is aan een voorafgaande goedkeuring.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Hamon & Cie

Tel : + 32 10 39 04 22

+ 32 10 39 04 05
corporate@hamon.com
AXISPARC, building A,
Rue Emile Francqui 2
B-1435 Mont-St-Guibert


---- --