Politieberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 15-11-2006

Oproep getuigen aanranding

AMERSFOORT - Een 13-jarig meisje uit Amersfoort is woensdagavond 8 november aangerand toen zij onderweg was van de sporthal Midland aan de Zangvogelweg naar huis. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 18.00 uur stond het meisje te kletsen met vrienden op de parkeerplaats van sporthal Midland aan de Zangvogelweg. Op het terrein zagen het meisje en haar vrienden een jongen zich verdacht ophouden. Toen het meisje alleen via het fietspad langs het Valleikanaal via de spoorwegtunnel in de richting van de Koperhorst fietste, werd ze achtervolgd door de jongen die zij op de parkeerplaats had zien rondlopen. De jongen heeft haar betast en is vervolgens weggefietst.

De dader voldoet aan het volgende signalement:

· Vermoedelijk Turkse/Marokkaanse afkomst

· Donkerkleurig haar

· Ongeveer 15 jaar

· Ongeveer 1.70 meter lang

· Lichtgroene jas

· Spijkerbroek

· Witte sportschoenen

· Hij reed op een herenfiets

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 02.30 uur werd de man 35-jarige man uit Zevenaar gecontroleerd op de Utrechtseweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 525 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht stel

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werden twee mannen aangehouden omdat ze zich verdacht ophielden. Omstreeks 00.30 uur zagen agenten een auto staan op de Textielweg. En deze auto zaten twee mannen va 28 en 31 jaar uit Amersfoort. De mannen hadden een onduidelijk verhaal over hun aanwezigheid en werden aangehouden. In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan.