Gemeente Schiedam


November

Uw prent in het Groot Schiedams Prentenboek?

15 november 2006

Het Gemeentearchief Schiedam is van plan om in de loop van volgend jaar een boek uit te brengen met topografische prenten en tekeningen van Schiedam. De meeste stukken komen uit de eigen collectie, maar ook particulieren met unieke stukken krijgen de kans om een bijdrage te leveren.

Historie leeft in Schiedam. Niet alleen in de prachtige historische panden die alom in de stad te vinden zijn, maar ook in Schiedammers zelf. Als iets dat aantoonde was het wel het hoge aantal bezoekers dat op de Landelijke Archievendag naar het Gemeentearchief kwam. Daar de oproep voor Liduinas ook een succesvol resultaat had, doet het gemeentearchief opnieuw een beroep op uw medewerking!

Prentenboek
Het Gemeentearchief is van plan om volgend jaar mei een Groot Schiedams Prentenboek uit te brengen. De uitgave zal worden verzorgd door Stichting Musis, terwijl publicist Henk Slechte (bekend van het boek Staken en Stempelen) de inleiding zal schrijven. In het Groot Schiedams Prentenboek zullen ongeveer honderdvijftig van de mooiste prenten en tekeningen van Schiedam met een historisch karakter worden opgenomen, van oud tot recent.

Uw bijdrage
Wellicht heeft u een mooie afbeelding van Schiedam thuis of op kantoor aan de muur hangen of heeft u nog een tekening van de stad die niemand anders heeft? Dan is dit de kans om uw prent of tekening met meer dan alleen uw bezoekers of huisgenoten te delen. Kom langs bij het Gemeentearchief, mail naar archief@schiedam.nl of bel (010) 2465757. Indien uw bijdrage door de selectie komt en in het boek wordt opgenomen ontvangt u naast eeuwige roem ook een gratis exemplaar van het Groot Schiedams Prentenboek!

Het Gemeentearchief Schiedam is iedere werkdag geopend van 9 tot 17 uur en gevestigd op de derde verdieping van de nieuwbouw van het Stadskantoor, Stadserf 1. E-mail: archief@schiedam.nl. Bezoek ook de webstek archief.schiedam.nl en de tentoonstellingen in de Stadswinkel.

Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar.

Foto-onderschrift:
Een van de 11.000 prenten en tekeningen uit onze collectie: Nieuwe Haven, Handelsdepot door C.W.K. Aussems uit 2004. Gezicht op de Nieuwe Haven op de achterzijde van het Handelsdepot (Het pakhuis De Nederlanden aan de Lange Nieuwstraat). Alle stukken zijn kosteloos te bekijken in onze studiezaal!