Ingezonden persbericht


Pro-actieve beveiliging met geavanceerde Webwasher 6 van Secure Computing

Utrecht, 15 november 2006

Secure Computing, leverancier van gateway beveiliging, heeft zijn gatewaybeveiligingsproduct Webwasher verrijkt met het reputatieanalyse-systeem TrustedSource. Deze technologie is afkomstig van CipherTrust, waarmee Secure Computing in september fuseerde. De nieuwe versie biedt in één product bescherming voor zowel inkomende als uitgaande berichten, waaronder voorzieningen voor webfiltering, anti-virus, anti-malware en SSL-scanning. De anti-malware engine voor de bestrijding van virussen, wormen en andere bedreigingen is compleet vernieuwd.

Webwasher 6 is een web security gateway appliance in drie versies, variërend van 25 tot 16.000 gebruikers. Het product beschermt tegen bedreigingen veroorzaakt door inkomend internetverkeer, zoals malware, trojaanse paarden en phishingaanvallen. Ook het uitgaande verkeer wordt gecontroleerd, bijvoorbeeld op compliance-vereisten.

Dankzij de inzet van het reputatiesysteem TrustedSource wordt elk webadres gecontroleerd op betrouwbaarheid. Op die manier achterhaalt en blokkeert het systeem adressen, die gebruikt worden voor spam- en phishingdoeleinden. Ook het surfen op websites die deel uitmaken van een phishingaanval wordt automatisch geblokkeerd.

De anti-malwaretechnologie detecteert ook complexe malware, zoals gemengde aanvallen of aanvallen van nog niet eerder ontdekte herkomst. Daarnaast is het systeem toegerust voor het beveiligen tegen hedendaagse, doelgerichte acties om geld van bedrijven te ontvreemden. De pro-actieve benadering van Secure Computing biedt ook mogelijkheden voor de controle van uitgaande berichten op het voldoen aan regelgeving.

---------------------------
Over Secure Computing
Secure Computing (Nasdaq: SCUR) is leverancier van enterprise gateway security. Daarvoor levert het producten voor de beveiliging van Websites, email en netwerken. Het bedrijf heeft 19.000 klanten in 106 landen, ondersteund door een wereldwijd netwerk van meer dan 1900 partners. Het hoofdkantoor staat is San Jose, Californië, Verenigde Staten. Meer informatie: www.securecomputing.com.

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende ('inbound') gevaren zoals spam, virussen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgeving van uitgaand verkeer ('outbound'). CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is onlangs overgenomen door Secure Computing. Meer informatie: www.ciphertrust.com.

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl