Ingezonden persbericht


Surfen in de hoogste versnelling op de perfecte website

Bunnik, 15 november 2006 - Snelheid is grotendeels doorslaggevend voor het succes van een website. Dit blijkt uit onderzoek van het Social Issues Research Center (SIRC) in opdracht van Rackspace Managed Hosting. Maar liefst 62 procent van de respondenten vindt een hoge snelheid de belangrijkste eigenschap van een ideale website. Samen met uptime bepaalt snelheid voor 25 procent de gebruikerservaring. De algemene conclusie van het SIRC-onderzoek is dat eindgebruikers de voorkeur geven aan eenvoudige, snelle websites.

De resultaten van het SIRC-onderzoek zijn gebaseerd op een online enquête onder 2.500 volwassenen, diepte-interviews en intern kwalitatief onderzoek. Het SIRC vroeg onder andere vijftig deelnemers om te zoeken naar specifieke informatie op verschillende websites. Tijdens het navigeren legde het SIRC de opmerkingen en voorkeuren van de deelnemers vast. Belangrijke kenmerken van voorkeursites bleken hierbij navigatiegemak, een hoge downloadsnelheid, een overzichtelijk en eenvoudig ontwerp, de juiste functionaliteit en continue beschikbaarheid van de website. Verder bleek dat een teveel aan opdringerige reclame de aandacht afleidt.

"De ontwikkelingen op internetgebied voltrekken zich razendsnel", zegt Anthony Carter, Country Manager Benelux bij Rackspace Managed Hosting. "Alleen door onze klanten op de voet te volgen, kunnen we ze optimaal van dienst zijn. Om meer inzicht te krijgen in de actuele formule voor een succesvolle website, hebben we opdracht gegeven voor dit onderzoek. We gebruiken de resultaten om onze 'Fanatical Support' voor klanten te optimaliseren."

Over Rackspace
Rackspace is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.