Gemeente Rotterdam


---


Nr. 210
15 november 2006

Start Week van de Kinderrechten
Jeugdwethouder Leonard Geluk ontvangt eerste kinderrechtenmagazine

De week van de Kinderrechten start 15 november met het recht: Kinderen hebben recht op een eigen mening. Met het spel 'Als jij de baas bent!' gaan kinderen van de bovenbouw van de openbare Montessori basisschool Jan Prins in de ochtend aan de slag met dit kinderrecht. Ze maken keuzes over wat ze echt belangrijk vinden. Waar ze wel of geen geld aan uit zouden willen geven. In de middag ontvangt wethouder Leonard Geluk op het Rotterdamse stadhuis de jeugdambassadeurs.

Het spel 'Als jij de baas bent!' is ontworpen door Stichting Lokaal en staat onder leiding van een spelleider. Marijke de Vries, Hoofd afdeling Jeugd en Opvoeding van Jeugd, Onderwijs en Samenleving en verantwoordelijk voor het waarborgen van de Kinderrechten in de uitvoering van het gemeentelijk beleid, neemt aan het spel deel. U bent van harte welkom dit spel bij te wonen dat wordt gespeeld vanaf 10.00 uur op de Jan Prins School, Grote Markt 4, 3011 PA Rotterdam.

In de middag ontvangt Jeugdwethouder Leonard Geluk de Jeugdambassadeurs. Dit zijn kinderen uit de bovenbouw van Rotterdamse scholen of kinderen die vanuit bewonersorganisaties de ogen en oren zijn op het gebied van de kinderrechten. Zij informeren leeftijdgenoten over kinderrechten. Ook zijn zij redacteur van het Kinderrechten Magazine, een blad dat alle scholen ontvangen. Deze keer wordt het Magazine ook huis aan huis bezorgd in heel Rotterdam. De jeugdambassadeurs bieden het eerste exemplaar van de nieuwe editie aan de wethouder aan. De jeugdambassadeurs zijn van 14.00 - 14.15 uur bij wethouder Geluk op bezoek. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Op 20 november is het Internationale dag van de Rechten van het Kind. Rotterdam besteedt hieraan al jaren aandacht in de vorm van activiteiten voor scholen, kinderopvang, buurthuizen en speeltuinen. De Kinderrechten zijn de basis voor het gemeentelijke jeugdbeleid. De gemeente stimuleert organisaties de Kinderrechten op de agenda te zetten en te houden.

Noot voor de redactie/