Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 15 november 2006

T12: nieuwe digitale koppel meetopnemer van HBM

T12 met BSD Modulflex-koppelingen optimale combinatie voor het meten van koppel

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de T12, een nieuwe digitale koppelmeter, op de markt gebracht. De T12 is leverbaar in vier uitvoeringen met een maximum capaciteit van 500Nm, 1kNm, 2kNm en 3kNm. De T12 koppel meetopnemers zijn bijzonder geschikt voor dynamische koppelmetingen. De opnemer levert met een maximale afwijking van 0,03 % zeer nauwkeurige gegevens, die met behulp van een veilige datatransmissie voor verdere verwerking verstuurd kunnen worden.

Om optimaal van de precisiemetingen van de T12 te kunnen profiteren, is het van belang dat de beste montagemethode gebruikt wordt. HBM levert zelf de BSD Modulflex-koppelingen, die -als ze conform specificaties en montagerichtlijnen gebruikt worden- de zeer lage meetonzekerheid van de T12 niet negatief beïnvloeden. De Modulflex-koppelingen garanderen ook een correctie toepassing van het koppel. De beide producten zijn bij uitstek geschikt voor zeer dynamische metingen, bijvoorbeeld in testbanken die gebruikt worden voor de ontwikkeling van vermogenstreinen of roterende machines; voor de kalibratie van momentsleutels, voor levensduurtesten, rendementsmetingen of viscositeitsmetingen.

De BSD Modulflex-koppelingen zijn onderhouds- en slijtagevrij en bestand tegen corrosie. Ze zijn speciaal ontworpen om zonder verdere modificaties in combinatie met de T12 digitale koppel meetopnemers gebruikt te worden. De T12 en de Modulflex-koppelingen kunnen zowel horizontaal als verticaal toegepast worden. Ze maken bovendien het gebruik van zeer duurzame componenten mogelijk, waardoor een hoge betrouwbaarheid van de meetgegevens ook op de lange termijn gegarandeerd is.

De aanschaf- en administratiekosten van koppel meetequipment kunnen eveneens gereduceerd worden, omdat zowel de koppel meetopnemers als de koppelingen bij één leverancier besteld en onderhouden kunnen worden.


---

Noot voor de pers: er is een afbeelding van de T12 koppel meetopnemer beschikbaar. Deze kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.