Partij van de Arbeid


Den Haag, 15 november 2006


PvdA presenteert actieplan 'Goede zorg voor iedereen'


De PvdA vindt het moreel onaanvaardbaar dat schrijnende situaties in de zorg maar blijven voortbestaan. In een welvarend land als Nederland moet iedereen goede zorg kunnen krijgen. Daarom moet er extra geïnvesteerd worden in de zorg. De PvdA presenteert daarom op woensdag 15 november op diverse plaatsen in het land het actieplan 'Goede zorg voor iedereen'.


In het plan schaft de PvdA de oneerlijke no-claim af, die de rekening onevenredig neerlegt bij ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Tevens wil de PvdA een vaste ziektekostenpremie van 400 euro voor iedereen, met daarnaast een bijdrage naar draagkracht. Noodzakelijke zorg moet in het basispakket blijven en mag nooit verdwijnen vanwege kostenoverwegingen. Dit geldt ook voor de tandarts en de pil die de PvdA in het basispakket terug wil zien.


Ook pleit de PvdA voor de aanpak van schrijnende situaties in verpleeghuizen. De PvdA vindt dat iedere bewoner van een verpleeghuis recht heeft op een eigen kamer en dat personeel meer tijd moet hebben voor de mensen. De PvdA wil daarom 2500 extra verzorgenden in verpleeghuizen.
Wat de PvdA betreft is iedereen verzekerd. En we maken een einde aan de wachtlijsten in de thuiszorg.


Deze en meer actiepunten staan in het bijgevoegde 10-actiepuntenboekje, 'Goede zorg voor iedereen', dat op woensdag 15 november op diverse plaatsen in Nederland door PvdA (kandidaat) kamerleden wordt gepresenteerd.




Partij van de Arbeid