Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 15 november 2006
Plaats Nieuw Bergen

Investering van E 110.000,-
Nieuwe picknicksets langs toeristische routes in Bergen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen stellen de raad voor om de komende tijd 23 nieuwe picknicksets en 19 banken langs de Maas te plaatsen. Hiervoor is een investering van E 110.000,- nodig. De gemeenteraad neemt hierover 19 december een besluit.

Het nieuwe meubilair wordt neergezet op aantrekkelijke plaatsen langs het 'Maaslint', een toeristische route langs de Maas tussen Wellerlooi en Afferden. Deze route is naast de Ceresweg een van de drukste toeristische routes in de gemeente Bergen.

Op dit moment zijn er langs het 'Maaslint' weinig recreatieve rustplaatsen en de aanwezige picknicksets zijn aan vervanging toe. Met het nieuwe meubilair wordt de uitstraling van de toeristische route verbeterd, omdat een wandelaar of fietser meer en betere mogelijkheden heeft om een pauze in te lassen en te genieten van de omgeving.

Bij de keuze van de picknicksets en banken heeft het college gekeken naar duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid (ook voor minder validen) en de uitstraling. De keuze is uiteindelijk gevallen op een uniek, roestvrij stalen ontwerp.