Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Borculo - Autoband politieauto lekgestoken                |
Onbekenden hebben op maandagavond (13/11) een band van een politieauto die geparkeerd stond aan de Goudenregenstraat lekgestoken. De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Het incident heeft zich tussen negen en tien uur 's avonds voorgedaan. De opvallende politieauto stond geparkeerd op een parkeerplaats, terwijl de agenten zich voor hun werkzaamheden in een woning bevonden.

De politie verzoekt daarom mensen die op maandagavond in die omgeving van het gebeurde iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Zeddam/'s Heerenberg - Vier maal diefstal van auto        |
De politie is een onderzoek gestart naar een viertal autodiefstallen die de afgelopen tijd in Zeddam en 's Heerenberg hebben plaatsgevonden. In alle gevallen betrof het een Peugeot 407. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Een 64-jarige inwoner uit 's Heerenberg heeft op donderdagochtend (02/11) aangifte gedaan van diefstal van een auto. De verdwijning van de auto heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden, maar is pas op donderdagochtend omstreeks 10.30 uur ontdekt. Het gaat om een zwarte Peugeot 407 SW voorzien van kenteken 72-PX-BB. De auto stond geparkeerd aan De Driekoningen in 's Heerenberg. Het is niet bekend hoe men de auto kon wegnemen.

De politie heeft ook een aangifte opgenomen van diefstal van een auto die geparkeerd stond aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam. De diefstal heeft op zondag (29/10) tussen 01.15 uur en 11.15 uur plaatsgevonden. Het gaat om een lichtblauwe Peugeot 407 met het kenteken 80-SK-ST. Ook in dit geval is niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen.

Een 42-jarige inwoner uit Vaals heeft eveneens aangifte gedaan van diefstal van een blauwe Peugeot 407 voorzien van kenteken 85-RG-XH. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de 's Heerenbergseweg in Zeddam. De diefstal heeft in de nacht van maandag op dinsdag (14/11) plaatsgevonden. Bij de politie is op dit moment niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen.

Tot slot heeft de politie aangifte opgenomen van diefstal van een auto die geparkeerd stond op de oprit naast een woning aan de Wittejufferstraat eveneens in Zeddam. Men heeft deze auto tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur weggenomen. Het gaat om een grijze Peugeot 407 met het kenteken 87-SL-BV. Ook van deze auto is niet bekend hoe deze kon worden weggenomen.

De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld. Of de diefstallen met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die iets bijzonders hebben gezien of informatie hebben over deze autodiefstallen worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Doetinchem - Twee woningen krijgen ongewenst bezoek       |
De politie is een onderzoek gestart naar een tweetal woninginbraken die op donderdag (09/11) hebben plaatsgevonden. Hierbij zijn onder meer een LCD-tv, fiets en sieraden verdwenen. De politie vraag eventuele getuigen om zich te melden.

Een woning aan het Tijmveld kreeg op donderdagavond omstreeks 18.00 uur ongewenst bezoek. Hiervan is bij de politie aangifte gedaan. Een tot nu toe onbekende man wist de woning binnen te komen door een raam te forceren. Eenmaal binnen werd hij door een 50-jarige bewoner overlopen. Laatstgenoemde kon echter niet voorkomen dat de man er vandoor ging. Het gaat om een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 meter en 1.75 meter lang en heeft een slank postuur. Vooralsnog worden er geen spullen gemist.

Een 46-jarige inwoner uit Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan het Hoefbladveld. De diefstal heeft op donderdag tussen 16.30 uur en 19.15 uur plaatsgevonden. Op dit moment is niet bekend hoe men de woning kon binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes in de woning doorzocht. Daarbij heeft men onder meer een LCD-tv, een fiets en sieraden weggenomen. De politie sluit niet uit dat men de fiets gebruikt heeft om de tv te kunnen vervoeren. De fiets is later in een sloot aan het Onstein in Doetinchem aangetroffen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek. Of de zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Zij verzoekt mensen die op donderdag in die omgeving van het gebeurde iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Doetinchem/Wehl - Twee maal een snelkraak                 |
De politie is een onderzoek gestart naar een tweetal snelkraken die in de nacht van dinsdag op woensdag (15/11) in de Achterhoek hebben plaatsgevonden. Hierbij is een tot nu onbekende hoeveelheid sigaretten verdwenen. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding dat er ingebroken zou worden in een pand aan de Rozengaardseweg in Doetinchem. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek een ruit te zijn geforceerd om het pand binnen te kunnen komen. Er werd niemand meer aangetroffen.

Omstreeks 04.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er ingebroken zou worden in een pand aan de Broekhuizerstraat in Wehl. Eenmaal ter plaatse troffen agenten niemand meer aan. Door een ruit te vernielen, kon men het pand binnenkomen. Uit een voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat in beide gevallen een tot nu toe onbekende hoeveelheid sigaretten is verdwenen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek. Een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek. Of de zaken met elkaar verband houden, is eveneens onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die iets bijzonders hebben gezien of informatie hebben over deze snelkraken worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Terborg - Diefstal dieselpompen uit zeven bedrijfsbussen  |
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van dieselpompen uit een zevental bedrijfsbussen die stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de IJsselweg. Het is niet bekend wanneer deze diefstallen hebben plaatsgevonden. Men moet in deze zaak nog aangifte doen.

Bij de politie kwam op dinsdag (14/11) omstreeks 09.50 uur de melding van de diefstallen binnen. Op dit moment is niet bekend wanneer deze diefstallen hebben plaatsgevonden. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat men uit een zevental Mercedes bedrijfsbussen de dieselpompen heeft gehaald. Hierbij gaat het om wat oudere type bussen. De waarde van de pompen bedraagt waarschijnlijk E3000,- per stuk. Gezien de gehanteerde werkwijze vermoedt de politie dat men verstand van zaken moet hebben gehad. Het is namelijk niet eenvoudig om de pompen te demonteren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Einde berichten


---


---


---

---- --