Stadsbelangen Mestreech

Geachte redactie,

Het College van Burgemeester en Wethouders van Maastricht hebben reeds in juni 2005 aangegeven dat het shopping centre in de wijk De Heeg niet voldoet aan eisen die worden gesteld aan een volwaardig buurtwinkelcentrum en een opwaardering op zijn plaats zou zijn

Wij stellen vast dat ondanks eerdere toezeggingen vanuit het College op dit moment nog geen concrete plannen zijn uitgewerkt voor het verbeteren van de situatie, laat staan dat er zicht is op de tijdstip dat een en ander is gerealiseerd.

Al jaren wordt gesproken over het integraal oppakken van het gebied Roserije, tesamen met het opknappen van de aanwezige parkeergarages, het aanpakken van de parkeerproblematiek en het inpassen van een functioneel -op maat- gemeenschapshuis De Boeckel.

Dit is aanleiding geweest om middels schriftelijke vragen bij het College van B. en W. aan de bel te trekken met het verzoek over de voortgang te rapporteren cq over de uitkomst(en) van het toegezegd haalbaarheidsonderzoek te informeren.

Ter informatie is het schrijven toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

John Steijns, fractie voorzitter Stadsbelangen Mestreech

telf043-3617496

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Onderwerp: vragen ex art.37 inzake winkelcentrum De Heeg Maastricht, 15 november 2006

Geacht College,

In uw schrijven d.d. 16 juni 2005, kenmerk 2005.18007, maakt u melding van uw constatering dat het winkelcentrum De Heeg niet geheel voldoet aan een volwaardig buurtwinkelcentrum en een opwaardering op zijn plaats zou zijn. Verder maakt u in voornoemd schrijven melding dat
. In overleg met de eigenaar van het winkelcentrum (Nieuw Steen Investment) een verkennend haalbaarheidsonderzoek heeft plaatsgevonden dat een ontwikkeling van het winkelcentrum mogelijk is; . Stedenbouwkundige randvoorwaarden zou worden geformuleerd, waarbij extra aandacht voor verkeersmaatregelen en het bewaken van gemeenschapshuis De Boeckel.

In de beleidsbegroting 2006 maakt u expliciet melding om in het kader van de PPS met Q-Park voorstellen te ontwikkelen om de bezetting van de parkeergarages -onder het winkelcentrum De Heeg- te verhogen en afhankelijk van het resultaat van dit onderzoek passende maatregelen uit te voeren.

Ondanks alle toezeggingen, een uitgewerkt tijdpad met zgn. atelier sessie en het streven om voorjaar 2006 een collegenota op te stellen tbv ontwikkeling en uitvoering, stellen wij vast dat op dit moment nog niets is verandert in en rondom het winkelcentrum.

Dit is aanleiding tot het stellen van de volgende vragen;
1. Is het haalbaarheidsonderzoek in overleg met Nieuw Steen Investment inmiddels afgerond?
2. Zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden definitief opgesteld?
3. Heeft 3w inmiddels een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd waarin aandacht voor het verbeteren van de functie en de exploitatie van de parkeergarages?
4. Zo ja, wat is hiervan de uitkomst?

5. Wanneer worden de noodzakelijke verkeersmaatregelen cq het opknappen van de parkeergarages gerealiseerd?
6. In hoeverre zijn de eisen t.a.v. investering, exploitatie en functionaliteit van het gemeenschapshuis De Boeckel in de toegezegde ontwikkeling meegenomen/opgenomen?

In afwachting op uw reactie,

Met vriendelijke groet,

J.M.A.F. Steijns,
Fractie voorzitter Stadsbelangen Mestreech


---- --