Gemeente Weert

| | | |

Persbericht

GEEN INTERGEMEENTELIJKE SOCIALE DIENST VOOR CRANENDONCK, NEDERWEERT EN WEERT

In het najaar van 2005 is in opdracht van de gemeenteraden van Cranendonck, Nederweert en Weert een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om te komen tot een Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). De colleges van de drie gemeenten hebben besloten het onderzoek naar de oprichting van een ISD af te ronden. Op het punt van de samenwerkingsvorm is geen overeenstemming bereikt.

Het onderzoek is altijd in alle openheid, in goede sfeer en constructief verlopen. Ten aanzien van veel van de inhoudelijke onderwerpen is er overeenstemming. Op het punt van de samenwerkingsvorm blijkt dat niet het geval te zijn. Met respect voor elkaars opvattingen werden uiteindelijk de verschillen duidelijk. Het college van Weert kon niet instemmen met een openbaar lichaam. De colleges van Cranendonck en Nederweert hebben vastgehouden aan het behoud van bestuurlijke zeggenschap op basis van gelijkwaardigheid. Alle andere vormen, bijvoorbeeld de bestuursovereenkomst en de centrumgemeente, waren voor Cranendonck en Nederweert niet acceptabel. De stuurgroep (de drie betrokken portefeuillehouders sociale zaken), belast met het onderzoek, kwam uiteindelijk, na afweging van de verschillende opties, tot de conclusie dat de gewenste samenwerking niet tot stand zal komen.

Bovenstaande is op 15 november meegedeeld aan medewerkers, ondernemingsraden en raadsleden van de drie gemeenten. Dit onderwerp staat in december bij de drie afzonderlijke gemeenteraden op de agenda.

Cranendonck, Nederweert, Weert
15 november 2006

Wilt u op 15 november meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de voorlichtster van Nederweert, Patricia Pepels, tel. (0495) 677 125. Vanaf 16 november kunt u via de voorlichters terecht bij de portefeuillehouders van de drie gemeenten.


---- --