Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Winkeldiefstal                                   |
Een 43-jarige man uit Utrecht is op dinsdagavond omstreeks 18.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een tijdschrift bij een winkel aan de Klokbekerweg.

De politie ging na een melding ter plaatse en sprak daar een getuigen die een goed signalement wist te geven. De politie zag de verdachte en een fiets stappen en weg rijden, kort daarna is deze man door de politie aangehouden. De verdachte die onder invloed van drank bleek te zijn is voor nader verhoor meegenomen naar het bureau.

|     |Nunspeet - Inbraak woning                                 |
Dinsdag 14 november omstreeks 16.30 uur is er door een nog onbekende dader ingebroken bij een woning aan de Westerlaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De dader heeft zich vermoedelijk via de brievenbus toegang weten te verschaffen tot de woning. Een handdoek en dames handtas met inhoud zijn weggenomen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden 0900-8844.

|     |Oldebroek - Ongeval met letsel                            |
Op dinsdag 14 november omstreeks 8.00 uur zijn een 18-jarige fietsster en een 16-jarige jongen op zijn bromfiets bij een aanrijding licht gewond geraakt.

De 16-jarige jonge vrouw uit Oosterwolde reed met een vriendin op het fietspad komende uit de richting van Wezep. Druk in gesprek slingerden de vrouwen iets over het fietspad met hun fietsen. Op datzelfde moment kwam een 16-jarige jonge man uit Elburg met zijn bromfiets uit tegenovergestelde richting. De jonge man wilde de fietssters links passeren, maar op dat moment stuurde het 16 jarige meisje naar rechts, waarop een aanrijding volgde. De bromfietser botste vervolgens nog tegen een boom. Beiden werden voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Putten - Vernieling prullenbakken                         |
De politie kreeg op dinsdag 14 november melding via de gemeente van vernieling van prullenbakken in het Park De Groene Scheg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Afgelopen weekend zijn in het park binnenbakken uit een tiental prullenbakken gehaald en vervolgens in de nabij gelegen vijver gegooid. De gemeente heeft de vijver leeg moeten pompen om alle bakken weer terug te vinden. Ook op de parkeerplaats bij de Albert Heijn blijken de binnenbakken uit de prullenbakken gehaald te zijn. Deze zijn nog niet terug gevonden. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt of getuigen zich te willen melden op nummer 0900-8844.

|     |Wapenveld - Inbraak bedrijf                               |
Dinsdagnacht 15 november omstreeks 01.00 uur is er bij een bedrijf aan de Vlijtweg ingebroken door nog een onbekende dader(s). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Na een melding ging de politie ter plaatse en daar bleek de voordeur geforceerd te zijn. De dader heeft het volledige pand doorzocht en enkele laptops meegenomen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op nummer 0900-8844.

|     |Vaassen - Diefstal van krachtstroomkabel                  |
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een krachtstroomkabel van een bouwplaats aan de Woestijnweg. De diefstal heeft op maandag (06/11) plaatsgevonden. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

De diefstal van de krachtstroomkabel heeft op maandagmiddag omstreeks 17.45 uur plaatsgevonden. Men kon op de bouwplaats komen, omdat deze rond bovengenoemde tijd nog niet was afgesloten. Het gaat om een zwarte, vijf-polige kabel van 40 meter lang, die voorzien is van twee stekkers. Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat rond die tijd een man op een fiets wegreed van de bouwplaats. Aan de fiets was een kar bevestigd. Daarin zou de kabel hebben gelegen.

Tot nu is bij de politie echter niet bekend wie deze man is. De politie verzoekt daarom mensen die op maandag in die omgeving van het gebeurde iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben contact op te nemen. Men kan bellen via 0900-8844.

|     |'t Harde - Politie houdt preventieve inbraakcontroles     |
De politie heeft vanaf begin november op meerdere locaties in 't Harde preventieve inbraakcontroles gehouden. Wijkagent Henk van der Weerd hoopt dat autobezitters hierdoor alerter worden, hun auto's goed afsluiten en vooral geen waardevolle spullen in de auto achterlaten.

Aanleiding voor deze controles was het feit dat in voorgaande jaren in de maand november een verhoging van het aantal auto-inbraken was te zien. Daarom is het politieteam Elburg - Oldebroek begin november begonnen met extra preventieve controles. Inmiddels zijn er overdag en 's nachts controles gehouden rond het NS station, de carpoolplaats aan de Eperweg en in meerdere woonwijken en straten. "Uit de controles blijkt dat ongeveer 65 procent van de auto's goed is afgesloten en er geen waardevolle spullen zichtbaar zijn", aldus wijkagent Henk van der Weerd. In de overige gevallen werden eigenaren middels een flyer geattendeerd op niet afgesloten auto's en/of de aanwezigheid van in het zicht liggende waardevolle goederen. Vooral radiofrontjes blijven veelal zichtbaar aanwezig . De controles hebben ook een neveneffect. Eén keer werd bij een controle een gestolen auto aangetroffen waarin inbrekerswerktuigen lagen. De controles gaan deze maand nog door.

Einde berichten
---


---


---

---- --