Siemens

Den Haag/Nieuwegein, 15 november 2006

Nieuw identiteitsbewijs voor Defensiemedewerkers

DTO (Defensie Telematica Organisatie) heeft het consortium van Siemens Business Services (SBS) en Getronics PinkRoccade de opdracht gegeven voor de levering van een nieuw identiteitsbewijs voor alle medewerkers van het ministerie van Defensie: de Defensiepas. De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 18 miljoen euro en heeft een looptijd van vijf jaar.

Het ministerie van Defensie zet met deze opdracht een belangrijke stap naar een betere beveiliging van gebouwen en data. De Defensiepas wordt gebruikt om de identiteit van de houder van de pas vast te stellen. Zo verleent het medewerkers fysieke toegang tot gebouwen en ruimten. Tevens kan de medewerker dezelfde pas ook gebruiken voor de logische toegang tot ICT-systemen. De PKI-functionaliteit van de pas wordt, naast authenticatie, gebruikt om documenten rechtsgeldig te ondertekenen en deze veilig per e-mail te verzenden.

Volgens planning is het systeem over een jaar operationeel. Getronics PinkRoccade is marktleider in PKI-dienstverlening in Nederland en levert de complete managed PKI-dienstverlening. Siemens Business Services zorgt voor de systeemintegratie waaronder de koppeling met de infrastructuur van Defensie.

Max Remerie, directeur SBS: "Wij zijn heel blij met het vertrouwen dat het ministerie van Defensie in ons stelt. Dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, Siemens heeft bijvoorbeeld voor het ministerie van Defensie in Italië een soortgelijke opdracht uitgevoerd, net als voor het eigen Siemens-concern. Deze ervaring komt bij het Nederlandse project uiteraard zeer goed van pas".

Gerrit Oosterhof, COO Getronics PinkRoccade: "Wij hebben ruime ervaring opgedaan in het leveren van ICT-diensten in het kader van de Unieke Zorgverlener Identificatie(UZI)-pas. Hierbij zorgen wij voor de architectuur, de levering van de 400.000 passen en de volledige infrastructuur. Dit bewijst dat Getronics PinkRoccade goed in staat is grote en complexe ICT-projecten tot een goed einde te brengen. Deze ervaring stellen wij graag ter beschikking aan DTO."

Elektronische communicatie over het Internet vraagt om specifieke maatregelen om het berichtenverkeer te beveiligen. Public Key Infrastructure (PKI) is een hulpmiddel om de betrouwbaarheid van informatie te waarborgen.

Siemens Business Services is een internationaal toonaangevende IT service-provider. De Siemens-divisie heeft eigen oplossingen voor de hele IT-dienstverleningsketen - van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Met haar uitgebreide know-how en specifieke branchekennis biedt de onderneming haar klanten een stuk meetbare toegevoegde waarde. Op het gebied van outsourcing en IT-maintenance hoort Siemens Business Services wereldwijd tot de top 10. In het afgelopen boekjaar (ultimo 30 september 2005) bedroeg de omzet ca. EUR 5,4 miljard, waarvan 75 procent buiten het Siemens-concern werd behaald. Thans heeft de onderneming wereldwijd ca. 39.000 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sbs.

Getronics PinkRoccade is met circa 10.500 medewerkers marktleider in ICT-dienstverlening in Nederland. We denken en doen vanuit een helder perspectief: onze ICT-dienstverlening omzetten in toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in de zakelijke markt en bij overheden. Getronics PinkRoccade ondersteunt mensen in hun werkomgeving door bedrijfskritische informatie altijd en overal veilig te ontsluiten. Daarvoor beschikken we over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT diensten. In praktijk gebracht door medewerkers die bij ons de ontplooiingsmogelijkheden vinden die ze van de nummer één ICT-werkgever in Nederland mogen verwachten.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: 070 - 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo

Getronics PinkRoccade, Ria Lagerweij, Pers & PR

Tel: 030 - 663 52 32

E-mail: ria.lagerweij@getronics.com

Internet: www.getronicspinkroccade.nl