SP Tilburg


Tilburg, 15 november 2006

Geacht college,

Gisteren spraken wij zoals wel vaker met middenstanders uit de binnenstad, en opnieuw was de ontevredenheid over de Cityring onderwerp van gesprek. Naar aanleiding daarvan hebben wij de volgende vragen, om voor eens en altijd de vraag of 'middenstanders in de binnenstad wel of niet blij zijn met de Cityring' te beantwoorden zónder af te gaan op woordvoerders van organisaties waar slechts een deel van deze ondernemers bij zijn aangesloten, en voor uw geruststelling zónder consequenties voor uw plannen:


1. Bent u bereid een enquête af te nemen onder álle middenstanders zelf (niet hun organisaties of koepels) in de binnenstad (binnen de Cityring) met de vraag of zij de huidige Cityringplannen prefereren boven de situatie zónder die plannen of eventueel het alternatieve Cityringplan van de drie oppositiepartijen?


2. Bent u bereid een dergelijk onderzoekje eveneens te doen onder middenstanders buiten de cityring maar langs wegen die wel de gevolgen van de aanleg van de cityring ondervinden?


3. Zo nee, bent u dan bereid voortaan te zwijgen over de (vermeende, maar tevens sterk bestreden) steun van de Tilburgse middenstanders aan de huidige Cityringplannen?

Namens de SP fractie
Johan van den Hout

-----------------------


---- --