Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 15-11-2006

AUSTRIAN AIRLINES START MET GRATIS CULINAIRE SNACKS IN ECONOMY CLASS

Kwaliteit en service aan boord

Vanaf 16 november ontvangen alle Economy Class-passagiers van Austrian Airlines op korte vluchten een gratis Austrian Snack Box van culinaire hoogwaardige kwaliteit. In samenwerking met Oostenrijkse top-kok Helmut Österreicher stelde Austrian Airlines de nieuwe culinaire creaties samen. CEO Alfred Ötsch van Austrian Airlines: 'We zijn de enige luchtvaartmaatschappij met gratis catering in de Economy Class met snacks gecreëerd door een bekroonde chef-kok. Austrian Airlines staat voor kwaliteit en service aan boord'.

Op alle internationale vluchten met een vluchtduur van 65 tot 150 minuten, krijgen passagiers afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, een vers bereidt ontbijt of maaltijd in een 'Austrian Snack Box'. Het assortiment is gevarieerd en wordt regelmatig vernieuwd. Ook biedt Austrian Airlines een selectie van warme en koude, alcoholische en non-alcoholische dranken. Op alle korte vluchten met vluchtduur tot 65 minuten ontvangen passagiers in Economy Class kleine zoete en hartige snacks, koffie, thee en water. Austrian Airlines kiest er met dit nieuwe cateringconcept bewust voor om haar reizigers in de Economy Class snacks van hoge kwaliteit te bieden.

Langeafstandsvluchten

Per eind augustus introduceerde Austrian Airlines ook al chef-koks aan boord van haar gehele langeafstandsvloot nadat dit eerder uitsluitend aan boord van haar Boeings 767 en 777 het geval was. Internationale chef-koks stellen culinaire zesgangenmenu's samen die à la minute aan boord worden bereid. Ook kunnen Business Class-passagiers kiezen uit elf verschillende Weense koffie-specialiteiten. Austrian Airlines biedt hiermee een hoogwaardig serviceniveau waarvan Business Class-passagiers op zowel short- als long-haul vluchten kunnen genieten.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en Slovak Airlines en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com