BredeSchoolNet


Nieuwe website voor plattelandsontwikkeling

woensdag 15 november 2006

Het kennisplatform Sociaal Vitaal Platteland brengt organisaties en professionals in kaart die zich bezig houden met de leefbaarheid op het platteland.

Het doel van het platform is het bundelen van versnipperde kennis. De hoeveelheid initiatieven om plattelandsontwikkeling te stimuleren groeit met de dag. De website van het platform wil door de bomen het bos laten zien.

www.sociaalvitaalplatteland.nl is dus de etalage van het Kennisplatform Sociaal Vitaal Platteland. Op de site verzamelt en ontsluit het platform bruikbare voorbeelden en nuttige netwerkcontacten.
Oene Klumper, verantwoordelijk voor de site: "Zowel op lokaal, provinciaal, landelijk als Europees niveau zijn vele netwerken actief rondom projecten, programma's en subsidies. Dat is goed, maar ook een beetje lastig voor het overzicht. Nu staan rijp en groen nog door elkaar. De website bundelt niet alleen, maar maakt ook een voorselectie."

De kern van het platform wordt gevormd door de belangrijkste landelijke en provinciale spelers op het terrein van Sociaal Vitaal Platteland.
Het Kennisplatform Sociaal Vitaal Platteland wordt gefinancierd door het ministerie van LNV en ondersteund door X-S2 Kennisnetwerk Sociaal Beleid.

www.sociaalvitaalplatteland.nl