Bank Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Den Haag, 15 november 2006

BNG selecteert Ordina voor outsourcing betalingsverkeer

Ordina N.V. maakt bekend dat de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) Ordina heeft geselecteerd als de partij waaraan zij het totale business proces rondom betalingsverkeer, inclusief ondersteunende ICT, zal gaan uitbesteden. De BNG heeft dit vandaag intern bekend gemaakt.

Ordina en de BNG hebben het voornemen om hiertoe op korte termijn een intentieverklaring aan te gaan. Doelstelling van partijen is om het definitieve contract, na due diligence, in het eerste kwartaal van 2007 te ondertekenen.

Met de voorliggende transactie zullen ruim 80 FTE's van de BNG overgaan naar Ordina. Partijen zijn voornemens een contract aan te gaan voor de initiële duur van zeven jaar. Deze overeenkomst zal naar verwachting een contractswaarde vertegenwoordigen van tussen de EUR 80 en EUR 85 miljoen.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina N.V.: "Ik ben erg enthousiast over de keuze van de BNG. De keuze van de BNG bevestigt ons dat steeds meer financiële instellingen hun backoffice processen aan onafhankelijke dienstverleners uitbesteden. Door de BNG te mogen toevoegen aan onze klantenkring op het gebied van basic banking, geven we ons BPO initiatief een fantastische impuls. De BNG is niet alleen een prachtig label om voor te mogen werken, maar het is tevens een contract dat een stuk volume toevoegt aan onze opdrachtenportefeuille. Daardoor zullen we beter in staat zijn om schaalvoordelen te benutten, zowel voor onze klanten als voor onszelf."

Carel van Eykelenburg, Lid van de Raad van Bestuur van BNG: "Wij hebben een langdurig en zorgvuldig selectieproces achter de rug. De BNG heeft voor Ordina gekozen omwille van hun track record en kennis over de processen die binnen onze bank spelen. Betalingsverkeer is en blijft van groot belang voor de dienstverlening naar onze klanten. De komende jaren staan er grote veranderingen op het gebied van betalingsverkeer op stapel, zoals de ontwikkeling naar een Europese betaalmarkt (SEPA). De samenwerking met Ordina biedt de mogelijkheid om de dienstverlening hierbij snel aan te passen. Dankzij de specifieke expertise en de schaalgrootte van Ordina zal de BNG daarbij in staat zijn om haar klanten een goede prijs-kwaliteitsverhouding te blijven bieden.

Bij de ondertekening van de definitieve overeenkomst zullen nadere details over de transactie en de financiële impact bekend worden gemaakt.

Over Ordina Ordina werkt met meer dan 4.900 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdee uit van de Midkap Index.

Over BNG De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is de bank van de overheid en voor het maatschappelijk belang. De BNG voorziet in zo goedkoop mogelijke financiële dienstverlening en biedt zo toegevoegde waarde aan haar aandeelhouders en de Nederlandse publieke sector. Volgens de statuten is de BNG 'bankier ten dienste van overheden', zoals gemeenten, provincies, gemeenschappelijke regelingen, politieregio's en met overheden verbonden instellingen en bedrijven op het terrein van volkshuisvesting, openbaar nut, onderwijs en gezondheidszorg. De BNG heeft de triple-A status. Zowel Moody's, Standard & Poor's als Fitch hebben de BNG de hoogste rating toegekend. Deze rating geeft de kredietwaardigheid van de BNG aan. Mede hierdoor kan de BNG haar klanten optimaal van financiering voorzien, doordat tegen scherpe voorwaarden geld wordt aangetrokken op de internationale geld- en kapitaalmarkten.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar Communicatie en Informatie Management: cim@bng.nl