Chaira Borderslee speelt Kala in musical Tarzan

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 15 november 2006

CHAIRA BORDERSLEE SPEELT KALA IN MUSICAL TARZAN

Chaira Borderslee gaat de belangrijke en gevoelige rol van gorillamoeder Kala spelen in de musical Tarzan. Deze musical is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions en gaat op 15 april 2007 in première in het Fortis Circustheater. Eerder werd bekend dat Chantal Janzen de rol van Jane gaat spelen. Wie de rol van Tarzan krijgt wordt op vrijdag 24 november tijdens het live programma Wie Wordt Tarzan? bepaald.

Chaira Borderslee heeft ruime ervaring op het gebied van dans, zang en theater. Zo was zij al in verschillende musicals als West Side Story, Miss Saigon en Fame de Musical te zien. Daarnaast vertolkte zij de hoofdrol in Aida en de musical Hair. Ook behoren verschillende dans optredens in Tv-producties als de Soundmixshow, SterrenPlaybackShow, Wedden Dat en Now or Never tot haar CV.

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop is sinds 16 november geopend.


Noot voor de redactie/