Ingezonden persbericht


Luijendijk, Blankert en Krieger geven
startsein voor project Challenge

MAASSLUIS - Sport-, onderwijs- en jeugdwethouder Luijendijk van Maassluis, Rotterdam Basketbal's vice-voorzitter Hans Blankert en basketbalinternational Vincent Krieger hebben vandaag, woensdag 15 november, in podiumcafé Unique het officiële startsein gegeven voor het project Challenge.

Challenge is een ambitieus plan dat deelnemers, in samenwerking met de gemeente Maassluis en de stichting Samen leven in Maassluis (SLIM), de mogelijkheid biedt om via een twaalf weken durend programma versneld en beter voorbereid terug te keren op de arbeidsmarkt. Dan wel direct vanuit het project, of indirect via een beroepsopleiding. Challenge bestaat uit onder meer lessen weerbaarheidtraining, werknemersvaardigheden en loopbaanoriëntatie. Daarnaast vormen zowel sport als bedrijfshulpverlening een belangrijke onderdeel van het programma, dat drie maanden lang vijf dagen per week in beslag neemt.

Speciaal voor het project Challenge breidde het Albeda College in Maassluis de samenwerking met Rotterdam Basketbal verder uit door Vincent Krieger en Djoenie Steenvoorde aan te stellen als parttime docent. Krieger wordt begeleider en docent van de groepen Challenge, terwijl Steenvoorde de lessen in het vak Engels voor de assistentenopleidingen voor zijn rekening neemt. De van Omniworld uit Almere overgekomen speler kruipt in het kader van de samenwerking tussen Rotterdam Basketbal en het Albeda College in Maassluis overigens zelf ook weer in de schoolbanken. Met de opleiding Beveiliger 2 maakt hij reeds een begin met zijn maatschappelijke carrière voor na het basketballen.

Het Albeda College in Maassluis werkt sinds 2002 samen met Rotterdam Basketbal. Vanuit de basketbalclinics voor de leerlingen van de vestiging De Vloot ontstond een basis van waaruit de spelers Aleksandar Lukic en Ramon Siljade doorstroomden naar de functie van parttime docent. Beide basketballers zijn nog steeds betrokken bij het onderwijs in Maassluis voor de sportlessen, computeronderwijs en Maatschappelijk Culturele Vorming. Aan Challenge nemen in totaal dertig, door de gemeente Maassluis aangewezen deelnemers deel. Het project loopt nog door tot en met januari 2007 en indien succesvol, zal Challenge in de loop van 2007 worden herhaald met een tweede editie.

Noot: Nadere informatie Caroline Kramer/Amanda van Woerden: 010-5937400


---- --