3 e persbericht van woensdag 15 november 2006

Eindhoven, 15-11-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert vrouw met gestolen fiets

De politie heeft woensdagmiddag rond 15.45 uur een vrouw van 19 jaar uit Eindhoven aangehouden op het Franz Léharplein. Een politieman op de fiets zag dat de fiets waarop de vrouw reed geen slot had. Toen hij het framenummer van het rijwiel controleerde, bleek dat het om een gestolen fiets ging. Het rijwiel was op 31 augustus weggehaald vanaf het Veronapad. De vrouw is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Eindhoven: Politie pakt posterplakkers op

Op de Emmasingel heeft de politie woensdagmiddag rond 15.15 uur twee Eindhovenaren (22 en 30 jaar) aangehouden. Een stadswacht had kort daarvoor gezien dat de mannen daar posters aan het plakken waren op een elektriciteitskast. Hij hield hen aan en waarschuwde de politie. Die heeft de verdachten meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De plakspullen zijn in beslag genomen.

Helmond: Politie houdt lastige vrouw aan

Een vrouw van 33 jaar uit Helmond is woensdagochtend rond 11.45 uur door de politie aangehouden op de Heistraat. Ze zat als bijrijder in een auto die door de politie werd gecontroleerd omdat de bestuurder en enkele inzittenden geen autogordels droegen. De vrouw bemoeide zich daarmee, waarbij ze één van de agenten uitschold. Toen zij de vrouw daarvoor wilden aanhouden, verzette ze zich hevig. Ze beet daarbij een agent in een duim en sloeg hem tegen zijn gezicht. De andere inzittenden van de auto, die zich met de aanhouding wilden bemoeien, werden door andere agenten tegengehouden. De vrouw is uiteindelijk aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gemert: Politie ontdekt hennepkwekerij in garage

In een garage bij een woning aan de Prelaat Penningsstraat heeft de politie woensdagochtend rond 8.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ruim 600 planten en de nodige kweekapparatuur in de garage. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De 44-jarige bewoonster en een 28-jarige vriend uit Beek en Donk, die in de woning waren, zijn door de politie gehoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 10.45 en 12.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Midbuulweg. Van de 478 gecontroleerde voertuigen reden er 80 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Aansluitend zijn van 12.50 tot 14.40 uur 576 voertuigen gecontroleerd op de Randweg-Oost. Hier reden 40 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.