Nieuw: ANWB Geologieboek Nederland


Van Hollandse bodem... samenwerking tussen TNO en de ANWB

DEN HAAG, 20061115 -- Wil je weten hoeveel ijstijden we beleefd hebben in Nederland en waar je de resten daarvan vindt? Weet je waarom Amsterdam op palen staat of waar aardgas vandaan komt? Dat en nog veel meer staat in de nieuwe uitgave: het ANWB Geologieboek Nederland. Het boek illustreert hoe de aarde er lang geleden uit heeft gezien en brengt op kleurrijke wijze de rijkdom van de grond onder onze voeten in beeld.

Een bijzondere samenwerking tussen TNO en de ANWB heeft geresulteerd in het Geologieboek Nederland met aanvullende routegids. Het boek wijdt uit over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse bodem. Verschillende periodes komen aan bod, vanaf het ontstaan van de aarde tot het heden. De uitgave heeft duidelijke kaartjes, verhelderende tekeningen en kleurrijke foto's in combinatie met talrijke voorbeelden uit het dagelijks leven maken de `ondergrondse materie' levendiger dan ooit.

Geologie is eigenlijk overal. Om dat zelf te kunnen ervaren, staan in de meegeleverde routegids 30 wandel- en fietsroutes naar bijzondere geologische locaties in Nederland. Deze gidsen leiden langs routes die in het boek staan beschreven. Stuwwallen, steenkoolmijnen en bijvoorbeeld veengebieden krijgen daardoor een heel andere betekenis. Er zijn ook twee stadsroutes in Amsterdam en Den Haag opgenomen.

Het Geologieboek Nederland kost ¤ 17,95 en is verkrijgbaar bij alle ANWB-winkels, bij boekhandels en warenhuizen en te bestellen via anwb.nl.





ANWB