Arabische Europese Liga

Niet naar de rechter voor uitspraken van Pastors

15 november, 2006 ; Posted 3 : 27 PM

In een radiospotje vergelijkt Marco Pastors, lijstrekker van Eén NL, de islamisering van Nederland met het opkomende nazisme van voor de oorlog. Als radicaal en moslim, geen radicale moslim, neem ik het vandaag op voor Pastors.

Terecht is Verdonk niet door de Tweede Kamer geroepen zoals bij de uitspraken van Fawaz. In een vrij land als Nederland moet men kunnen provoceren en over de grens van het fatsoen kunnen gaan. Een mening bestrijdt men met argumenten en niet door naar de rechter te stappen. De uitspraken van Pastors kunnen misschien als afschuwelijk door sommigen van onze gemeenschap worden gezien, maar het is en blijft een mening. Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting en dat betekent consequent zijn.Ook als het mij niet uitkomt. Daarom, weliswaar met een bittere smaak in mijn mond, neem ik het op voor de heer Pastors.

Vrijheid van meningsuiting is een geweldig goed waar wij zeer waakzaam over moeten zijn en niet aan mogen knagen. Daarom citeer ik de antisemiet Voltaire: "Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten." (pseudo-citaat)

De gang naar de rechter is aantrekkelijk en kan solaas bieden, want pastors heeft niet de islamisering met een natuurramp vergeleken, maar met de pijnlijke geschiedenis van collaborerend Nederland. Op lange termijn zal de gang naar de rechter, Pastors tot een slachtoffer maken van het zogenaamde politiek correcte Nederland.

De enige juiste strategie voor het debat van vandaag de dag is het beestje bij de naam te noemen. Pastors en Wilders zijn fascisten van extreemrechtse signatuur, maar ook vele populisten doen niet onder voor deze personen en zijn te kwalificeren als fascisten.

Het cultuurfascisme, de categorie waar ik over spreek, pleit voor een continue strijd om de eigen cultuur te kunnen doen overleven temidden van andere culturen. Het cultuurfascisme berust kenmerkend bij de sociaal-culturele middenklasse en streeft naar culturele eenheid. En als laatste, maar niet het minste argument: Het streeft naar volledige controle over het maatschappelijk leven. Alles moet passen in het populistische mainstream doen en denken van de moral majority.

Zo bepleitte Verdonk voor afschaffing van de Commissie Gelijke Behandeling en gaf minister Kamp in een televisieprogramma aan dat vuil op straat de schuld is van allochtonen. We moeten het taboe doorbreken en niet meer spreken van islamofobie, maar van fascisme. Zelfs het woord etnocentrisme is te politiek correct. We hebben te maken met fascisme van hetzelfde soort als begin jaren dertig. Wat er nu wezenlijk gebeurt, is inhoudelijk het antisemitisme van de 21ste eeuw. De jood is vervangen door de moslim. We durven niet te praten, omdat we bang zijn voor repressie. Moslims in Europa, in de VS en in de rest van de wereld zijn niet de daders, maar de slachtoffers. Zelfs de voorbeelden van Al Qaeda zijn niet overtuigend, omdat het daden zijn van slachtoffers van een nieuwe wereldorde. Het zijn wanhoopsdaden van een tot wanhoop gedreven gemeenschap.

Nederland collaboreerde met het nazisme, op een aantal uitzonderingen na, zoals vandaag de dag de meerderheid van de Nederlanders stilzwijgend collaboreert met het fascisme van rechts. Fascisme promoten onder de vaandel van democratie, dat is wat Pastors doet. Hij is een erfgenaam van het collaborerende laffe Nederland. Hij is een onderdeel van het mechanisme, maar te dom of hypocriet om het te onderkennen.

Abdoulmouthalib El Oujdi


©2005 Arab-European League - Standing for the Rights of the Arab and Moslem communities in Europe