Nieuwe logopedieprijs voor beste afstudeerproject


WOERDEN, 20061109 -- De Bachelor Logopedieprijs 2006 is de inzet van een wedstrijd tussen de beste afstudeerprojecten van zes logopedieopleidingen. Een jury onder voorzitterschap van prof. dr. A.M. Schaerlaekens zal 15 november 2006 de winnaar bekend maken van deze stimuleringsprijs die in het leven is geroepen door de beroepsvereniging van logopedisten NVLF en de Nederlandse Opleidingen Logopedie / SRO. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden.

In samenwerking met de NVLF kent het landelijk Studierichtingsoverleg Logopedie (SRO-Logopedie) jaarlijks een prijs toe voor een bijzonder verdienstelijk afstudeerproject, dat door studenten logopedie in het kader van hun bacheloropleiding is geschreven. In 2006 wordt de Bachelor Logopedieprijs voor de eerste keer uitgereikt. Deze prijs vormt een extra stimulans voor de afstudeerders Logopedie en wil een impuls geven aan het werkveld door een brug te slaan tussen opleiding en praktijk.

Dit jaar zijn de inzendingen afkomstig van Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool Zuyd Heerlen en Hogeschool Windesheim Zwolle. De uitreiking vindt plaats op 15 november 2006 in de Hogeschool Utrecht, faculteit Gezondheidszorg.
Jaarlijks kiezen ongeveer 650 jongeren voor de opleiding logopedie aan een van de zeven opleidingen en studeren er 200 af. De Nederlandse opleidingen trekken in toenemende mate ook studenten uit het buitenland, met name Duitsland. Afgestudeerde logopedisten vinden een baan in de gezondheidszorg, het onderwijs of vestigen zich als zelfstandig praktijkhouder.





Ingezonden persbericht