Studenten Hogeschool Zuyd winnen logopedieprijs 2006


UTRECHT, 20061115 -- Gina Kappels en Saskia Offizier zijn met hun afstudeerproject `De ECGP-toepasbaar in de praktijk' winnaar geworden van de Bachelor Logopedieprijs 2006. De jury oordeelde dat beide logopedisten die dit jaar afstudeerden aan de Hogeschool Zuyd, een mooi voorbeeld hebben geleverd van verwetenschappelijking en professionalisering van de logopedie. Prof.dr. A.M. Schaerlaekens zal deze stimuleringsprijs vandaag in Utrecht uitreiken.

ECGP staat voor Evaluatie van het Cliëntgecentreerd proces. Het is een meetinstrument in de vorm van een vragenlijst voor logopedisten om de relatie met de patiënt te toetsen. Het inzicht in de behandelmogelijkheden en de betrokkenheid bij de therapie zijn belangrijke aspecten van de samenwerking tussen de zorgverlener en de patiënt.
De winnende inzending past volgens de jury bij maatschappelijke tendensen rondom vraaggestuurde en vraaggerichte zorg.
De beroepsvereniging van logopedisten NVLF en het landelijk Studierichtingsoverleg Logopedie (SRO-Logopedie) kennen deze prijs toe voor een bijzonder verdienstelijk afstudeerproject, dat door studenten logopedie in het kader van hun bacheloropleiding is geschreven. Deze prijs vormt een extra stimulans voor de afstudeerders Logopedie en wil een impuls geven aan het werkveld door een brug te slaan tussen opleiding en praktijk.

Inzendingen waren dit jaar afkomstig van Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool Zuyd Heerlen en Hogeschool Windesheim Zwolle. De uitreiking vindt plaats op 15 november 2006 in de Hogeschool Utrecht, faculteit Gezondheidszorg.
Jaarlijks kiezen ongeveer 650 jongeren voor de studie logopedie aan een van de zeven opleidingen en studeren er 200 af. De Nederlandse opleidingen trekken in toenemende mate ook studenten uit het buitenland, met name uit Duitsland. Afgestudeerde logopedisten vinden een baan in de gezondheidszorg, het onderwijs of vestigen zich als zelfstandig praktijkhouder.





Ingezonden persbericht