Nieuwe Woonkrant.nl verslaat alle woningsites


Telegraaf biedt woningzoekenden ruim 110.000 woningen online


AMSTERDAM, 20061115 -- Met ingang van 15 november is Woonkrant.nl met een aanbod van ca. 110.000 woningen de grootste en meest complete woningsite van Nederland geworden. Door de enorme uitbreiding van het aanbod toont Woonkrant.nl circa 80% van alle aangeboden huizen en is daarmee vijf maal groter geworden. De website verslaat hiermee ruimschoots concurrenten zoals funda.nl en zoekallehuizen.nl.

Het aanbod van Woonkrant.nl is zo groot omdat de site put uit diverse bronnen. Op de site staan woningen van de NVM-, LMV-, RE/MAX- en VBO-makelaars, naast die van onafhankelijke makelaars. Ook particulieren kunnen hun woning te koop of te huur aanbieden op de website.
Een groot deel van de huizen komt van makelaars die op Woonkrant.nl adverteren. Het aanbod wordt verder aangevuld met informatie over te koop staande huizen van diverse andere makelaarssites. Het aanbod dat van andere sites afkomstig is wordt gevonden door eigen zoekmachines van Woonkrant.nl.
Woonkrant.nl heeft tevens het meest actuele aanbod. De site wordt namelijk zeven dagen per week ´s morgens van een update voorzien waarbij alle nieuw gevonden huur- en koopwoningen op de site worden geplaatst.

Quintin Schevernels, directeur van Telegraaf Classified Media: "Woonkrant.nl heeft als missie de woningmarkt zo transparant en toegankelijk mogelijk te maken voor (aspirant) kopers en verkopers. Bij het ontwerpen van de nieuwe site hebben we alles in het werk gesteld om het de bezoekers makkelijk te maken. Het gaat er immers om dat je precies die huizen vindt, die passen bij wat je zoekt. We hebben hiervoor o.a. de kennis en expertise ingezet die we hebben opgebouwd bij Speurders.nl".

Meer over Woonkrant.nl
Woningzoekenden kunnen bij Woonkrant.nl met diverse criteria naar hun droomhuis zoeken. Er is ook een vindservice waarmee Woonkrant.nl de woningzoekende iedere ochtend informeert over het meest actuele woningaanbod. Zo kan de woningzoekende kiezen tussen zelf zoeken en laten zoeken.
Woonkrant.nl biedt als vraag- en aanbodsite ook andere diensten en content aan als een waardebepaling van de woning en informatie over hypotheken, verzekeringen, taxaties, energie e.d.
De huidige uitbreiding van het woningaanbod is de meest veelomvattende restyle sinds de oprichting van de site in 2001.



Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:
Write Media
Jeroen Goeman Borgesius
Tel: 020 - 675 7108
GSM: 06558 26018