Top-DJs draaien tijdens Heel Nederland danst

Nisb

Donderdag 16 november 2006 staat Heel Nederland danst in de agenda van 12 Nederlandse Top-DJs. Voordat alle deelnemers aan de actie om 11:15 uur vijf minuten dansen op What a feeling, verzorgen zij de warming-up. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen wist Ben Liebrand, DJ Jeroenski, DJ Rob Boskamp en negen andere bekende DJs hiervoor te strikken. NISB wil met Heel Nederland danst Nederlanders stimuleren om meer te bewegen. Onderdeel van de actie is het verbeteren van het wereldrecord gelijktijdig dansen. Al meer dan 120.000 Nederlanders hebben zich aangemeld. Basisscholen, gemeentes, bedrijven, sport- en danscentra; iedereen doet mee!

DJ Line-up
De complete DJ line-up bestaat uit: DJ Jeroenski, Ruben Bijker, DJ Jose, Melvin Warning, Ben Liebrand, Ron van den Beuken, DJ Rob Boskamp, Gerard Ekdom, Sebastion Davidson, Daniel Forbes, DJ Erik van Kleef, DJ Joop en DJ Bjorn Know-how. Gerard Ekdom, presentator van het 3FM-programma de Arbeidsvitaminen, draait niet in het land. Hij laat het nummer What a Feeling van de Hughes Corporation in zijn radioprogramma horen en besteedt uitgebreid aandacht aan de actie.

Heel Nederland danst
Het startschot voor Heel Nederland danst is op 16 november in het gemeentehuis van Den Haag (Het Atrium) om 11.15 uur. Met Barbara de Loor en Paul Rosenmöller als enthousiaste ambassadeurs. Er wordt geprobeerd om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel de meeste mensen die dezelfde dans uitvoeren.

Hoe meedoen?
Iedereen die wil laten zien dat bewegen voor hem of haar én voor ons allemaal belangrijk is of wil deelnemen aan een ludieke actie kan zich opgeven. Aanmelden kan via www.heelnederlanddanst.nl

NISB en de beweegnorm
Heel Nederland danst is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in samenwerking met de provinciale Sportraden. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voert NISB de landelijke beweegcampagne FLASH! om Nederlanders aan te zetten minstens vijf dagen per week een half uur te bewegen. Voor kinderen en jongeren ligt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen op een uur per dag. Met de actie wil NISB mensen laten ervaren dat bewegen zowel een sleutel naar plezier als gezondheid is.


Noot voor de redactie,