Talpa Nederland


Laren, 14 november 2006

Linda en beau in de strijd der seksen: m/v

Donderdag 16 november om 20.30 uur barst De Strijd der Seksen los bij Talpa. Dan start M/V, een nieuw programma met Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. Zes weken lang beantwoorden zij de allesoverheersende vraag: waarin verschillen mannen en vrouwen van elkaar en waardoor worden deze verschillen bepaald? In de eerste uitzending zijn te gast: Rene en Natasja Froger, Heleen en Ton van Royen, Winston Post en Denise van Rijswijk.

De vragen, testen en reportages over de verschillen tussen mannen en vrouwen maken de nodige reacties los en leveren leuke en vooral herkenbare discussies op. Ook komen er zaken aan bod komen die nog niet bekend en dus verrassend én spraakmakend zullen zijn. Maar M/V is vooral een programma waar met elkaar gelachen wordt om de verschillen tussen mannen en vrouwen die voor iedereen zo herkenbaar zijn.

Aan de hand van verschillende populair wetenschappelijke testen worden vooroordelen onomstotelijk bevestigd óf genadeloos onderuit gehaald. Sommige testen worden ter plekke uitgevoerd in de studio, andere zien we terug in een reportage, al dan niet met de inzet van een verborgen camera. M/V legt opvallende verschillen én overeenkomsten tussen mannen en vrouwen bloot en laat zien in hoeverre de bestaande verschillen natuurlijk zijn bepaald of zijn aangeleerd. Roos Vonk - hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen - verzorgt iedere week een toelichting en per thema komen wekelijks diverse deskundigen aan het woord.

Naast een uitgelaten publiek van 150 mannen en 150 vrouwen - die op gescheiden tribunes plaatsnemen - heeft M/V elke week drie Bekende Nederlanders met hun partner te gast. Onder anderen Ruud en Estelle Gullit, Rene en Natasja Froger, Heleen en Ton van Royen, Giel Beelen en Marisa, Lange Frans en Rowena vertellen welke clichés over de verschillen tussen de seksen in hun relatie naar voren komen.

M/V, vanaf donderdag 16 november wekelijks om 20.30 uur bij Talpa op 10.

Donderdag 16 november zijn te gast: Rene en Natasja Froger, Heleen en Ton van Royen, Winston Post en Denise van Rijswijk.

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---