Gemeente Steenbergen

"persbericht" (14 november 2006)

Nederland danst, ook in Steenbergen

De wethouders Bert van Kesteren, Wilma Baartmans en Koos Boluijt van de gemeente Steenbergen doen donderdag 16 november mee aan de landelijke dag "Heel Nederland danst". Op 14 en 15 november gaat Charissa van Dipte, secretaresse bij de gemeente, instructies geven op de basisscholen Maria Regina, Fatima en de Zonneberg.

De bedoeling is dat donderdag heel Nederland danst. Landelijke gebeurt dat om 11.15 uur. Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) wil Nederland vijf minuten laten dansen op de muziek van What a feeling van Irene Cara. Bij de drie basisscholen in de gemeente Steenbergen worden ook de dansbewegingen in gang gezet. Van 10.45 uur tot 11.45 uur is wethouder Van Kesteren actief bij basisschool Maria Regina en wethouder Baartmans bij de Zonneberg. Wethouder Boluijt geeft van 12.30 uur tot 13.00 uur acte de presence bij de Fatima basisschool.

De landelijke dag "Heel Nederland danst" poogt dit jaar wereldrecord te vestigen en daarmee een plaats te verwerven in het Guiness Book of Records. Het doel van de actie is om alle Nederlanders uit te nodigen om meer te gaan bewegen.

Het college van b en w vindt het een goed initiatief om via deze landelijke dag aandacht te vragen om meer te gaan bewegen. Daarom de inzet van de wethouders en Charissa, bekend van dancing with starts.

Om te laten blijken dat het college het serieus voor heeft met de actie ondertekent wethouder Koos Boluijt om 10.45 uur een intentieverklaring bij de basisschool Gummarus in Steenbergen. Het college onderkent hiermee het belang dat bewegen een belangrijk onderdeel in het leven is.
Met de ondertekening wil het college de inwoners van Steenbergen stimuleren om te gaan voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, te weten vijf dagen per week een halfuur flink bewegen. Het NISB zegt dat door gebrek aan bewegen veel mensen een aantoonbare gezondheidsachterstand hebben. Weinig of geen beweging kan in combinatie met overgewicht leiden tot ernstige ziektes, stelt het NISB.

"persbericht" (9 november 2006)

Bij ontwikkeling beleid "waterrecreatie"
Proef interactieve beleidsvorming

Wethouder Inwonerszaken, Koos Boluijt, heeft de eer om dinsdag 14 november 2006 in de gemeente Steenbergen te starten met een proef "interactieve beleidsvorming" gericht op de ontwikkeling van een visie op waterrecreatie. De gemeente heeft om 19.30 uur belanghebbenden uitgenodigd in de burgerzaal voor een eerste bijeenkomst.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een bestuursopdracht interactieve beleidsvorming vastgesteld. Deze bestuursopdracht is een gevolg van het eerder aangekondigde beleidsuitgangspunt in de begroting 2006. De opdracht sluit tevens aan op de aangenomen motie van 22 juni 2006 van de CDA-fractie om de ontwikkeling actieve gemeente als speerpunt van beleid aan te merken. Op 1 juli 2007 wil het college de bestuursopdracht omgezet hebben in een concrete notitie over de organisatie van en omgang met interactieve beleidsvorming.

Het college wil al lerend ervaren hoe zij wenst om te gaan met interactieve beleidsvorming en welke instrumenten daarvoor nodig zijn. Gaandeweg het project "ontwikkeling visie waterrecreatie" moet dat duidelijk worden. Dat is voor het college ook reden, dat zij gekozen heeft voor een relatief klein project om ervaring op te doen.

Na de ontvangst op 14 november aanstaande opent wethouder Boluijt als technisch voorzitter de bijeenkomst met een toelichting op het interactieve beleidsvormingsproces. Aansluitend vindt een kennismakingsronde plaats met alle aanwezigen ondernemers, waarbij zij hun bedrijfsprofiel presenteren.
Het is de bedoeling dat alle deelnemers van gedachten wisselen om vanuit een nulsituatie te komen tot de ontwikkeling van een visie op waterrecreatie in de gemeente Steenbergen.

De planning is om in mei aan de gemeenteraad een voorstel aan te bieden.

Door op te klikken, opent u Door op te klikken, kunt u