Project Gemeente Westland

huishoudelijke zorg
Westland sluit raamcontracten voor huishoudelijke zorg Publicatiedatum: 16-11-2006

De gemeente Westland gaat met acht zorgaanbieders raamcontracten afsluiten voor het uitvoeren van de hulp bij het huishouden in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De acht organisaties zijn geselecteerd na een Europese aanbestedingsprocedure. Bij het maken van de keuze ging het niet alleen om de prijs, maar vooral om de kwaliteit, de continuïteit van de zorg en de keuzemogelijkheden voor de cliënt.

De acht zorgaanbieders waaraan de uitvoering wordt gegund zijn: CCC Zorg, Evean Zorg, Maatzorg/De Werven, Meavita, Stichting Cardia, Stichting Thuiszorg H+B, Stichting Zorgbedrijf Nederland en Thuiszorg INIS.
Met het afsluiten van raamcontracten blijft het voor cliënten mogelijk om zelf de keuze te maken bij welke organisatie men de hulp bij het huishouden wil afnemen. In de meeste gevallen zal het betekenen dat cliënten bij hun huidige zorgaanbieder kunnen blijven. Daarnaast is er voldoende capaciteit ingekocht zodat er geen wachtlijsten zullen ontstaan.

Met de komst van de Wmo is de gemeente Westland er verantwoordelijk voor dat de geïndiceerde hulp bij het huishouden uitgevoerd kan worden. Daarvoor moet zij contracten afsluiten met zorgaanbieders. In Westland ontvangen ongeveer 2.400 huishoudens deze vorm van huishoudelijke zorg.

Op basis van de huidige uitgaven is met de uitvoering van deze taken naar schatting 6 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan betaald worden uit de uitkering die de gemeente van het rijk ontvangt voor uitvoering van de Wmo.