Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 16-11-2006

Dief overlopen
NIEUWEDIEP Een 38-jarige inwoner van Nieuwediep trof woensdagmiddag een inbreker aan toen hij thuis kwam. De dief was op de kinderkamer op bed gaan liggen. De 44-jarige inbreker uit Oldenburg (DLD) werd in beschonken toestand aangetroffen. Uit de koelkast werd bier weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op (06-199058)

Jeugdige winkeldief gesnapt

COEVORDEN Een 15-jarige jongen uit Dalen pleegde winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Spoorhavenstraat. De jongen werd woensdagmorgen betrapt en aan de politie overgedragen. In afstemming met de ouders zal deze zaak via Halt worden afgehandeld. (06-198840)

Twee bromfietsen botsen frontaal
HOOGEVEEN Op de Weg om de Oost zijn twee bromfietsers woensdagavond frontaal op elkaar gebotst. Een 41-jarige bestuurder uit Hoogeveen nam een ruime de bocht uit de tunnel (omhoog). Daarbij kwam hij op de andere helft van het fietspad. Boven aan de tunnel kwam de man frontaal in botsing met een 16-jarige plaatsgenote. Het meisje zat samen met een 17-jarige vriendin uit Hollandscheveld op de bromfiets. De man is voor onderzoek naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht. (06-199109)

Aanrijding op de Europaweg
COEVORDEN- De politie heeft woensdagmiddag assistentie verleend na een ongeval op de Europaweg. Tussen Schoonebeek en Coevorden heeft een vrachtwagen een bestelauto geraakt. De 47-jarige bestuurder van de bestelauto uit Jutrijp raakte licht gewond en kreeg in het ziekenhuis enkele hechtingen in zijn hoofd. De man wilde afslaan en remde af. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Marum wilde de auto links inhalen, maar raakte daarbij de auto. Een aanrijding was het gevolg. (06-199027)

Auto op de kop
FLUITENBERG Op de Domeinweg is woensdagavond tegen kwart over zeven een personenbusje in de berm terechtgekomen en over de kop geslagen. Het busje kwam in de naast gelegen sloot terecht. De vijf Poolse mannen en vrouwen kwam nat uit het voertuig. Twee zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. (06-199047)

Auto over het hoofd gezien
HOLLANDSCHEVELD Op het Rechtuit is een 76-jarige automobilist uit Hoogeveen tegen een achteruitrijdende Transporter met aanhangwagen gereden. De Transporter stond dwars op de weg. De automobilist zag dit te laat en botste op het voertuig. In de auto zaten vier passagiers. Vier personen raakten gewond bij het ongeval en zijn voor onderzoek naar het Bethesda ziekenhuis overgebracht. (06-199083)

Botsing auto brand uit
MEPPEL De politie heeft woensdagavond enige tijd de A32 beveiligd. Een 22-jarige automobilist uit Meppel zag zijn auto woensdagavond volledig uit branden. De man reed over de A32 vanaf de afslag Noord richting Meppel. Bij de op-/afrit raakte hij door onbekende reden in de slip en verloor de macht over het stuur. Door pogingen om het voertuig weer onder controle te krijgen, schoof het voertuig dwars op de weg tegen de muur. Voordat de man uit de auto stapte zag hij al rook onder de motorkap vandaan komen. De brandweer heeft het voertuig geblust. Rijkswaterstaat heeft diverse voertuigen ingezet om het wegdek te reinigen. In het ziekenhuis bleek dat de man een gebroken sleutelbeen en diverse kneuzingen aan de aanrijding overhield.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.