Gemeente Waalwijk Consumentenonderzoek Midden-Brabant

De Kamer van Koophandel Midden-Brabant laat in samenwerking met de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Waalwijk een grootschalig telefonisch consumentenonderzoek uitvoeren naar winkelgedrag van consumenten in Midden-Brabant. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau BRO en WVB Marketing.

In de komende weken zullen ruim 1.500 huishoudens in de regio worden bevraagd. In de enquête wordt onder meer gevraagd waar men de meeste boodschappen doet en waar men doorgaans winkelt. Daarnaast krijgen inwoners de gelegenheid hun mening te geven over verschillende aspecten van de winkelgebieden, zoals de kwaliteit en variatie van het winkelaanbod, de sfeer en gezelligheid, bereikbaarheid en parkeergelegenheid, e.d. Ook kunnen verbeterpunten worden aangedragen.

De uitkomsten van het consumentenonderzoek (ook wel koopstromenonderzoek genoemd) vormen een belangrijke basis voor het detailhandelsbeleid van de verschillende gemeenten. Daarnaast levert het onderzoek uitgebreide informatie op die ondernemers in de regio kunnen gebruiken om nog beter in te spelen op de wensen van de consument.

Publicatie datum 16-11-2006