Ingezonden persbericht


Persbericht
16 november 2006

Nieuwe dagprogrammering Radio 5 slaat aan

Radio 5 heeft in de maanden september en oktober zijn marktaandeel aanmerkelijk weten te verbeteren. In de doelgroep van de radiozender, luisteraars van 55 jaar en ouder, is een verdubbeling van het aandeel te zien tijdens werkdagen. De stijging is vooral te danken aan het feit dat de beoogde luisteraars gemiddeld 50% langer naar de zender luisteren.

"Deze stijging bevestigt de reacties die wij van luisteraars binnen krijgen", zegt Kees Toering, zendercoördinator Radio 5, "uit brieven en email lezen wij dagelijks hoe blij de luisteraar is met de muziekkeuze en de programmering overdag".

De dagprogrammering van Radio 5 komt nu uit op een gemiddeld marktaandeel van 1,1%. Afgelopen jaar was dat gemiddeld 0,6%. In de doelgroep van Radio 5, de 55-plussers heeft een verdubbeling van het aandeel plaatsgevonden naar gemiddeld 2,6%.

Waar vind je 5?
Radio 5 is overal in Nederland te ontvangen via de middengolf (747 AM) en de kabel. Voor de juiste kabelfrequentie kan www.radio5.nl worden geraadpleegd.

Dagprogrammering
De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen programma's als Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio personalities Henk Mouwe, Martine van Os, Jan Steeman, Hylco Span, Jeanne Kooijmans en Tom Herlaar.

Voor meer informatie over Radio 5:
Radio 5 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 51809133 ; e: noelle.beyne@omroep.nl