Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lichtenvoorde - Dodelijk verkeersongeval                  |
Een 36-jarige in Lievelde verblijvende Chinees is donderdagochtend (16/11) bij een verkeersongeval met een vrachtwagen op de Hamelandroute om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde even na 07.00 uur toen de man als laatste van een groepje fietsers de rijbaan wilde oversteken. Kennelijk heeft hij de snelheid van de uit de richting Aalten komende truck + oplegger verkeerd ingeschat. De 55-jarige uit Maastricht afkomstige bestuurder heeft nog krachtig afgeremd maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Voor de andere Chinese mannen die bij een bedrijf in de buurt werkzaam zijn, is een Chinese tolk gekomen om hen op te vangen en slacht-offerhulp te verlenen.

|     |Doetinchem - Ernstig verkeersongeval                      |
Bij een gecompliceerde aanrijding op de weg Doetinchem-Langerak zijn donderdagochtend (16/11) twee bestuurders gewond geraakt. Er raakten vijf auto's bij het ongeval betrokken. Het verkeer ondervond de nodige hinder, maar kon via de ventweg zijn weg vervolgen.

De aanrijding gebeurde even na 08.00 uur op de Keppelseweg. Een 44-jarige automobilist uit Hummelo reed richting Doetinchem en is mogelijk ter hoogte van het daar gelegen rietdekkersbedrijf onwel geworden. Hierbij kwam hij op de verkeerde weghelft en schampte de auto van een 29-jarige automobilist uit Varsseveld. Het slachtoffer heeft z'n auto even weten te corrigeren maar kwam nogmaals op de verkeerde weghelft en botste toen frontaal op de auto van een 34-jarige man uit Gednringen. Diens auto raakte door de aanrijding onbestuurbaar en kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Zwolle. Tot slot kwam de man uit Hummelo nog in aanrijding met de auto van een vrouw (leeftijd nog niet bekend) uit het Duitse Isselburg.

Er ontstond en enorme ravage en alle hulpverleningsdiensten rukten met meerdere voertuigen uit. De man uit Hummelo en de vrouw uit Isselburg werden door de brandweer uit hun auto gehaald en zijn met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De andere automobilisten konden ter plaatse worden behandeld en liepen, zoals het zich nu laat aanzien, geen noemenswaardig letsel op. Heel belangrijk bij deze aanrijding is het gegeven dat de slachtoffers hun autogordel droegen en dat de airbags goed hebben gewerkt.

De weg is geruime tijd afgesloten geweest ondermeer voor de werkzaamheden van de verkeersongevallendienst van de politie. Het verkeer kon, al was het met enige vertraging, via de ventweg worden geleid.

|     |Varsseveld - Motorrijder gaat onderuit en raakt gewond    |
Een 40-jarige motorrijder uit Varsseveld is woensdagavond (15/11) gewond geraakt toen hij op de Doetinchemseweg onderuit ging. De man is met onder meer ribletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte zwaar beschadigd.

De melding van het ongeval kwam omstreeks 17.20 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was ambulancepersoneel al bezig om eerste hulp aan het slachtoffer te verlenen. Agenten hebben het verkeer in goede banen geleid, zodat het ambulancepersoneel op een veilige manier haar werk kon doen. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis in Doetinchem overgebracht. Daar bleek dat hij onder meer een aantal ribben had gebroken. De man is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de motorrijder op de Doetinchemseweg richting Varsseveld reed. Hij kwam daarbij uit de richting van de rotonde. Bij het nemen van de bocht raakte de linkertrapper de weg. Hierdoor is hij de macht over het stuur verloren en is daarna onderuit gegaan. De motorrijder bleef na de val op het wegdek liggen terwijl de motor nog een paar meter doorschoof. De motor raakte hierbij een stilstaande auto van een 29-jarige Varssevelder. De motor raakte zwaar beschadigd; de auto liep lichte schade op.

|     |Doetinchem - Inbraak bij bedrijf; geld verdwenen          |
Een 47-jarige inwoner uit Doetinchem heeft op woensdag (15/11) aangifte gedaan van inbraak in een pand aan De Bongerd. Hierbij is een aanzienlijk geldbedrag verdwenen. De inbraak heeft woensdagochtend vroeg plaats gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak is woensdagochtend vroeg omstreeks 03.30 uur gepleegd. Men kon het pand binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men gokkasten en een kassa opengebroken. Daarbij is een aanzienlijk geldbedrag weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Terborg - Inbraak bij bedrijf; laptop verdwenen           |
Een 36-jarige inwoner uit Doetinchem heeft op woensdag (15/11) aangifte gedaan van inbraak in een pand aan de Stationsweg. Voor zover bekend is hierbij een laptop verdwenen. De inbraak heeft tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend plaats gevonden. De politie onderzoekt de zaak.

De inbraak is tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagochtend 08.00 uur gebeurd. Door een ruit te forceren kon men bij een tafel staande laptop komen en deze vervolgens wegnemen. De politie stelt een verder onderzoek in.

|     |Zeddam - Tijdelijke afsluiting Koningsstraat              |
De politie maakt automobilisten erop attent dat de Koningsstraat voor het verkeer tijdelijk volledig is afgesloten. Dit heeft te maken met de tijdelijke afsluiting van de Kilderseweg in verband met werkzaamheden. Mensen die toch gebruik maken van de Koningsstraat kunnen een bekeuring van E50,- tegemoet zien.

Op dit moment vinden er rioleringswerkzaamheden aan de Kilderseweg plaats. In verband met deze werkzaamheden is de Kilderseweg tijdelijk afgesloten. Nu blijkt dat als gevolg van deze tijdelijke afsluiting sluipverkeer gebruik maakt van de Koningsstraat . Deze weg is absoluut niet berekend op grote aantallen auto's; er ontstaan al vrij snel kuilen in de weg. Wandelaars, fietsers en ruiters maken ook veel gebruik van deze weg. De gemeente heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden dan ook besloten om de Koningsstraat voor het overige verkeer tijdelijk volledig af te sluiten. De politie controleert of automobilisten geen gebruik maken van de Koningsstraat en de moeite nemen om even om te rijden. Op dit moment zijn er al 30 automobilisten in de fout gegaan. Zij kunnen een bekeuring van E50,- tegemoet zien. De Kilderseweg zal vrijdag aan het eind van middag weer open gaan; de afsluiting van de Koningsstraat zal dan worden opgeheven.

|     |Beek - Automobilisten rijden te snel                      |
De politie heeft op dinsdag (14/11) naar aanleiding van klachten op de Arnhemseweg gecontroleerd of automobilisten zich netjes aan de snelheid hielden. Uiteindelijk gingen er 16 automobilisten in de fout. Ze zijn allemaal bekeurd.

De politie heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden tot de controle besloten. Ook vinden op deze weg (ernstige) aanrijdingen en dodelijke ongevallen plaats. De controle heeft in de middaguren plaatsgevonden. Van alle gecontroleerde automobilisten die passeerden, reden er 16 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Alle overtreders kregen een bekeuring.

Einde berichten
---


---


---

---- --