Bve Raad



Kwaliteitscode EVC ondertekend

Het convenant over de kwaliteitscode voor de erkenning van eerder of elders verworven competenties (EVC) is ondertekend door alle betrokken partijen. Hiermee is het voor instellingen mogelijk om de kwaliteit van hun EVC-procedure aan te tonen.

Met de Kwaliteitscode EVC wordt transparantie en uitwisselbaarheid van de bereikt. Alle aanbieders van EVC die volgens de EVC code werken worden opgenomen in een register voor Erkende Aanbieders. Bedrijven en individuen die een EVC-procedure doorlopen die voldoet aan de kwaliteitscode EVC kunnen bovendien vanaf 1 januari 2007 belastingaftrek krijgen.

In het convenant hebben de ondertekenaars vastgelegd dat zij hun achterban zullen stimuleren om met de Kwaliteitscode EVC te werken, ook al blijft het gebruik van de code vrijwillig. In het convenant is onder andere vastgelegd dat iedereen die een EVC traject begint individuele afspraken over het doel maakt, dat elke EVC procedure eindigt in een EVC rapportage en dat de kwaliteit van EVC continue wordt verbeterd.

Download: Convenant Kwaliteitscode EVC

Alle informatie over de Kwaliteitscode EVC en het Kwaliteitsboekje waarin deze is opgenomen is beschikbaar op www.kenniscentrumevc.nl
---

De volgende partijen hebben het convenant Kwaliteitscode EVC:

STAR - Stichting van de Arbeid
Colo - Vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven CWI - Centrum voor Werk en Inkomen
MBO Raad - Brancheorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie
AOC-raad - Brancheorganisatie voor agrarisch middelbaar beroepsonderwijs
HBO-raad - De Vereniging van Hogescholen
Open Universiteit Nederland
De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mede namens de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.