Leader+ bijdrage voor Pitch & putt Golfbaan in Swifterbant

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten om een Leader+ bijdrage van 200.000 toe te kennen aan het project `Shortgolf Swifterbant'. Het project kost in totaal 1.256.155 euro.

Het project betreft verbreding van de landbouw door het realiseren van een recreatiearrangement in Flevoland. Om dit te bereiken combineert men Pitch & putt, (een laagdrempelige vorm van golf), met binnenrecreatie en de historie van Swifterbant. Hiertoe wordt op 6 hectare land een Pitch & puttbaan gerealiseerd. Voor de aanleg van de baan wordt uitgegaan van de loop van de vroegere oude kreken en de ligging van de oude oeverwallen uit het Rivierduinengebied. In een nog te bouwen clubgebouw zal, in samenwerking met het Nieuwland Erfgoedcentrum, een informatiecentrum worden ingericht. Hierin is ook een expositieruimte voor de Kunstenaarsvereniging Flevoland beschikbaar. Op de baan is eveneens ruimte om te exposeren. Daarnaast wil de projectuitvoerder een eerste schakel zijn in een jaarlijks terug te keren evenement "Fietsrondje Swifterbant" (in samenwerking met Dorpsbelang Swifterbant).

Leader+ programma

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. De inhoud van Leader+ projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. Leader+ is namelijk bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving. De Leader+ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). Deze Lokale Actie Groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied en geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanvragen. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder.