Landstede


Landstede start leerafdeling op basisschool

Leerlingen en leerkrachten van de Immanuelschool in Nunspeet kunnen rekenen op extra hulp in de klas. Landstede-studenten die de opleiding onderwijsassistent volgen, krijgen met ingang van januari 2007 een deel van hun onderwijs via de leerafdeling op de basisschool.

Pim Hulsman, directeur bij Landstede Harderwijk (links op foto) en Marco van der Zwaard, locatieleider van de Immanuelschool tekenden onlangs een intentieverklaring over de op te zetten leerafdeling.

Een voordeel van deze manier van onderwijs geven is dat de studenten ook van elkaar leren omdat ze ervaringen uitwisselen en gezamenlijk activiteiten organiseren.
Naast begeleiding van de leerkracht van de basisschool, krijgen de studenten ook wekelijks begeleiding van Landstede-docenten.

Leren van en met elkaar
Deze manier van onderwijs geven en volgen, sluit nauw aan bij het competentiegericht leren dat Landstede wil uitdragen. Het idee hierachter is dat leerlingen door een mix van theorie en praktijkopdrachten na hun opleiding met meer ervaring aan de slag kunnen.

Ook voor de Immanuelschool heeft de samenwerking met Landstede voordelen. Door de extra handen in de klas kunnen bepaalde kinderen meer hulp en ondersteuning krijgen. Leerkracht en Landstede-studenten versterken elkaar in hun werk en ontwikkeling, vertelt Pim Hulsman.

Het opzetten van de Landstede-leerafdeling start in januari 2007 met acht studenten van de opleiding Onderwijsassistent. In december 2007 moet de samenwerking en inbedding in het onderwijsprogramma zijn voltooid.

Via dit project kunnen de Landstede-studenten eventueel soepeler doorstromen naar een Pabo. Inmiddels hebben meerder basisscholen uit de regio contact gezocht met Landstede en interesse getoond in een dergelijke leerafdeling.

Meer informatie over de opleiding Onderwijsassistent

Website Immanuelschool Nunspeet