Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


De Kamervoorzitter ontvangt Corinne Touzet van de Association Française et Internationale de Protection Animale donderdag 16 november om 9.30 uur

Donderdag 16 november staat het wetsontwerp van minister van Economie Verwilghen betreffende het verbod op de commerciële productie en de handel in honden- en kattenbont op de agenda van de plenaire vergadering.

Diezelfde dag, om 9.30 uur, ontvangt de Kamervoorzitter in zijn ambtswoning Corinne Touzet, meter van de Association Française et Internationale de Protection Animale (AFIPA), voor een gesprek.

AFIPA vraagt dat België zo snel mogelijk een verbod invoert op de productie en de commercialisering van honden- en kattenbont. Volgens de organisatie circuleert in de Belgische handel bont afkomstig van honden en katten. Mevrouw Touzet zal aan de Kamervoorzitter bewijsmateriaal voorleggen en wil tevens het probleem van de etikettering aankaarten.

Mevrouw Touzet zal de plenaire vergadering vanaf de tribune bijwonen om de standpunten van de Kamerleden te kennen.

PERS

Ambtswoning van de Kamervoorzitter
De journalisten kunnen foto's en opnamen maken van de Kamervoorzitter en mevrouw Touzet vóór het onderhoud, om 9.25 uur.
Na het gesprek is er gelegenheid tot doorstep-interview.

Ingang: Leuvenseweg 13, 1000 Brussel

Brussel, 14 november 2006

Kamer van volksvertegenwoordigers - B-1008 Brussel D. Van den Bossche Tel. : 02/549 81 77 - Fax : 02/549 83 02 - E-mail : dominique.vandenbossche@dekamer.be