Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe manier pensioencommunicatie

RVS start met Pensioen Party voor vrouwen

Ede, 16 november 2006 - Het is slecht gesteld met het pensioenbewustzijn bij vrouwen in Nederland, 50% van de vrouwen heeft nog nooit of nauwelijks over haar het pensioen nagedacht, versus 38% bij mannen. RVS speelt hierop in met het organiseren van Pensioen Party's voor vrouwen. Het idee voor de Pensioen Party is ontstaan naar aanleiding van het onderzoek 'Vrouw en Pensioen' dat Gfk Intomart in mei 2006 heeft uitgevoerd in opdracht van RVS.

Hierin hebben veel vrouwen aangegeven dat zij graag geïnformeerd willen worden via de vrouwenbladen, liever geen cijfers voorgeschoteld krijgen en een informele bijeenkomst met vriendinnen hen een goed concept lijkt om meer inzicht te krijgen in pensioenen.

RVS is in augustus 2006 gestart met pilots en gaat de party's nu landelijk uitrollen. Het doel van de Pensioen Party is vrouwen bewust maken van het feit dat het verstandig is om zelfstandig en vooral ook tijdig hun pensioen te regelen.

Tijdens de Pensioen Party geeft een vrouwelijke RVS adviseur in een informele sfeer, informatie over het pensioenstelsel in Nederland en over pensioenopbouw. Daarna is er mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren. Het accent ligt hierbij op de problematiek bij vrouwen; door het parttime werken hebben zij vaak een achterstand in pensioenopbouw terwijl zij zich daar niet of nauwelijks van bewust zijn.

Onderzoeksresultaten
De Pensioen Party is een uitkomst van het onderzoek 'Vrouw en Pensioen'. Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen slecht geïnformeerd zijn over hun pensioen en volledig op de pensioeninkomsten van hun partner rekenen. Verder vermoedt 57% van de vrouwen dat het huidige pensioen niet volledig de behoefte zal dekken (versus 42% van de mannen). En alleen impactvolle situaties zoals scheiden en overlijden van een echtgenoot zet vrouwen aan om na te denken over hun pensioen. Met de Pensioen Party probeert RVS op een toegankelijke manier vrouwen te informeren over hun oudedagsvoorziening. Voor meer informatie kunt u kijken op www.rvs.nl/vrouwenpensioen.

RVS
RVS is één van de grotere Nederlandse financiële dienstverleners met 950 eigen adviseurs in loondienst. RVS geeft persoonlijk financieel advies bij klanten thuis en richt zich op pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Het bedrijf heeft al meer dan 165 jaar ervaring en bedient 1.4 miljoen particuliere klanten. RVS is onderdeel van de ING Groep waardoor RVS haar klanten een optimale kwaliteit van producten en dienstverlening kan bieden.

Noot voor de redactie,