Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

03-11-2006


Ambassadeurs voor de verzorging ronden opleiding af

Act 'Zusters on Tour' bij diplomauitreiking

03 11 06, LEVV, Utrecht

Verzorgenden van Zorggroep Laak & Eemhoven uit Leusden nemen op 17 november het diploma voor Perfecto in ontvangst. Deze leergang van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV) traint verzorgenden om als 'ambassadeurs' een positieve kijk op hun vak uit te dragen.

De verzorgenden krijgen een persoonlijk cadeau met een knipoog tijdens hun diplomauitreiking. De act 'Zusters on Tour' komt langs. Deze act gaat onder andere over beroepsontwikkeling en ambassadeurschap van het vak en maakt onderdeel uit van de beroepstrotscampagne voor de ouderenzorg 'Trots op de Zorg'.

De kwaliteit van de ouderenzorg heeft het afgelopen jaar negatief in de belangstelling gestaan. In antwoord op de negatieve beeldvorming heeft het ministerie van VWS opdracht gegeven voor een beroepstrotscampagne. Daarnaast is de druk op de zorg verhoogd en staan instellingen de komende jaren voor de opdracht tegen een lage prijs een goede kwaliteit van zorg te leveren. De zorg moet efficiënter, beter.

De leergang Perfecto, voortrekkers in de verzorging, leidt verzorgenden op om verbeteringen in de zorg door te voeren. Deelnemers worden getraind om een rolmodel te zijn voor anderen en collega's op de werkvloer enthousiast te maken voor vernieuwingen op hun vakgebied. Hierdoor kunnen zij een bijdrage leveren aan een efficiëntere en betere kwaliteit van zorg.