Stichting Wemos

Persbericht 8 november 2006: De Grote Verkiezingsshow. Het laatste debat over ontwikkelingssamenwerking vóór de verkiezingen

De politiek besteedt in aanloop naar de verkiezingen totaal geen aandacht aan internationale samenwerking. Een gemiste kans, vindt Stichting Wemos, en geheel in strijd met de Hollandse traditie waarin internationale samenwerking hoog in het vaandel staat.

Wemos eist aandacht voor dit thema en laat politici van verschillende partijen aan het woord tijdens De Grote Verkiezingsshow op 17 november van 17.00 tot 17.45 uur in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Pers en publiek zijn welkom. Aan het debat nemen deel: Diederik Samsom (PvdA), Kees Vendrik (GroenLinks), Joël Voordewind (CU) en Sharon Gesthuizen (SP).

De Grote Verkiezingsshow zal duidelijk maken welke partijen zich daadwerkelijk zorgen maken over de gezondheid van mensen in ontwikkelingslanden en welke oplossingen zij voor ogen hebben. Discussiepunten zijn o.a.: 'Moet de migratie van Afrikaanse artsen naar het Westen een halt toegeroepen worden?' en 'Is Nederland bereid veel meer geld te steken in het verbeteren van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden?'. Citaten uit de verkiezingsprogramma's worden gebruikt om politici concrete uitspraken te ontlokken. Het publiek mag meepraten. Liesbeth van der Kruit, bekend van KRO's '1opdeMiddag', leidt het debat.

De Grote Verkiezingsshow is onderdeel van het jubileumprogramma van Wemos 'Op je gezondheid! Wemos 25 jaar'. Op vrijdag 17 november biedt Wemos een event met o.a. kritische debatten, speeddaten, een lobbytraining en films. Tijdens het event vindt ook de prijsuitreiking van de GezondheidsBattle, een initiatief van NCDO, plaats.

Tijd: 12.30-19.00 uur. Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179-181, Amsterdam. Meer informatie op www.wemos.nl.
---

---