Ministerie bzk

http://www.minbzk.nl

Persuitnodiging conferentie E-overheid.next

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseert op vrijdag 17 november de conferentie E-overheid.next. Burgers, ambtenaren en deskundigen buigen zich tijdens deze conferentie over de toekomst van de elektronische overheid. Centraal staan de vragen:

- wat verwachten burgers en ondernemers de komende vier jaar van de overheid op het gebied van digitale dienstverlening?

- wat kan digitale dienstverlening in deze periode bijdragen aan het verminderen van administratieve lasten?
De conferentie vindt plaats in EXPO XXI, Gustav Mahlerlaan 18, Amsterdam Zuid/WTC.

Programma

Om ongeveer 10.10 uur zal Z.K.H. Prins Constantijn als lid van denktank The Rand Corporation spreken over de stand van zaken rond de digitale dienstverlening van andere Europese overheden.

Om 10.30 uur is er een 'gesprek op de bank' met Josta de Hoog van de Digitale Generatie en Yvonne de Graaff van de Seniore Digiweters. Ook op de bank zitten:
- Alex Brenninkmeijer, Nationale Ombudsman;

- Cor Vos, Regiegroep ICT en Overheid;

- Jacques Wallage, lector overheidscommunicatie Hogeschool Utrecht.

Om 11.15 start de eerste workshopronde. Onderwerpen:

1. E-participatie - van klant naar staatsburger: de burger als medebeslisser, medetoezichthouder en mede-initiatiefnemer

2. Seamless Services - niet meer heen en weer tussen kastje en muur: hoe moeten we werk maken van de eenmalige gegevensverstrekking?

3. Communicatie - leuker én makkelijker; hoe kan de overheid beter communiceren over de elektronische overheid?

4. Regie gevraagd - de roep om regie, samenhang en samenwerking is luid en duidelijk te horen, tot in het jongste OECD rapport toe. Welke vorm van sturing en opdrachtgeverschap is adequaat?

5. Klanttevredenheid - onderdeel van aanbod naar vraag is een stem geven en luisteren naar de eindgebruikers. Hoe?

6. De toekomst van de elektronische overheid, een workshop van De Nationale Jeugdraad samen met Mark Bressers, de Jonge Ambtenaar 2006.

Om 13.15 is de (Engelstalige) presentatie van de resultaten van het country review van de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development).

Vanaf 13.45 is de tweede workshopronde. Onderwerpen:

1. OECD - verder praten over de aanbevelingen van de OECD (voertaal Engels).
2. Self Service - wat kunnen burgers zelf of beter? En als gebruik wordt gemaakt van internetdiensten, moet er dan nog voor de gegevens worden betaald?
3. E-inclusiveness - hoe gaan we groepen die niet of weinig gebruik maken van internet bereiken?

4. Welke diensten willen bedrijven? Wat zijn de high impact services? Waar zit de grootste administratieve last, de hoge frequentie, de grootste irritatiefactor?
5. Welke diensten willen burgers? Wat zijn de high impact services? Waar zit de grootste administratieve last, de hoge frequentie, de grootste irritatiefactor?

Vanaf 14.45 begint het laatste plenaire gedeelte met als onderdelen:
- filmimpressie van de dag;

- impressie jongerenworkshop door Mark Bressers.

Om 15.15 uur begint een debat aan de hand van uitkomsten workshops met de (kandidaat) kamerleden:

- Brigitte van der Burg (VVD);

- Arda Gerkens (SP).

- Maarten Haverkamp (CDA);

- Mei Li Vos (PvdA).

Aanmelden
Vertegenwoordigers van de media zijn voor het gehele programma uitgenodigd. Graag aanmelden bij Mireille Beentjes, persvoorlichting, 070-4268055.