Gemeente Lelystad


* Zilverparkgarage scoort hoog in nationale parkeertest

Vertoning en overhandiging DVD Het verhaal van Lelystad

Op vrijdag 17 november overhandigt Jan Gommer, directeur van de bibliotheek het eerste exemplaar van de DVD 'Het verhaal van Lelystad' aan wethouder Albert Kok. Wethouder Kok nam het initiatief voor het project 'Het verhaal van Lelystad'. De overhandiging is om 11.00 uur in de filmzaal van het stadhuis. Aansluitend zal de DVD worden vertoond.

Een half jaar lang was in Lelystad goed te merken dat de vertelkaravaan door de stad trok. Lelystedelingen konden hun verhaal kwijt in het kader van Het verhaal van Lelystad, een groot vertelproject van de gemeente en de bibliotheek Lelystad. Meer dan 250 verhalen werden verteld door een dwarsdoorsnede uit de bevolking, autochtoon en allochtoon, jong en oud, man en vrouw. De bedoeling van het project was vooral het versterken van de sociale cohesie en het vastleggen van de geschiedenis van Lelystad door de inwoners zelf verteld. Er is een speciale website gebouwd,
www.hetverhaalvanlelystad.nl, met onder meer een selectie van verfilmde verhalen. Deze website blijft bestaan en zal verder worden uitgebouwd. Daarnaast is een DVD geproduceerd.

Op de DVD wordt een impressie gegeven van het project inclusief de afsluitende vertelbijeenkomst in de Bibliotheek van 28 oktober jl. De DVD bevat uniek materiaal en is vanaf 17 november voor 9,90 te koop in de Bibliotheek, bij de plaatselijke boekhandels en platenzaak. De productie van de DVD is in handen van Flevo Lacus, de plaatselijke filmclub. In de Bibliotheek is ondersteunend materiaal te leen.
---