Gemeente Breda

Wethouder Oomen plant lindebomen op de Grote Akker

Wethouder Oomen plant vrijdag 17 november om 16.00 uur vier lindebomen op de Grote Akker van het Milieu Educatief Centrum (MEC) aan de Wolfslaardreef.

De Bijenhoudersverening St Ambrosius heeft de vier bomen aan de gemeente aangeboden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van haar vereniging.

Namens het college van burgemeester en wethouders heeft wethouder A.J.G. Oomen (Beheer Buitenruimte) de vier bomen in ontvangst genomen, één voor elk van de vier afdelingen binnen de vereniging: afdeling Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Hage.

Er is gekozen om de linden bij het MEC te planten omdat het MEC een educatieve bijenschuur en een kijkkast heeft. Bezoekers kunnen hier het gedrag van de bijen aanschouwen; bijvoorbeeld hoe zij door te dansen, aan andere bijen doorgeven bij welke bloem er die dag de meeste nectar te halen valt.

Het MEC plaatst op de Grote Akker een informatiebord met uitleg over de geschonken linden en het houden van bijen.

Lindebomen zijn belangrijk voor bijen. Ze leveren namelijk veel nectar. De Bijenhoudersvereniging heeft gekozen voor de koninginneboom. Deze linde wordt 25 tot 40 meter hoog en heeft lichtgroene bladeren die hartvormig zijn. De geelwitte bloemen komen in juni en juli tot bloei.

Breda, 14 november 2006