Save the children

Jongeren adviseren de Nederlandse regering over klimaatverandering

Op 17 november 2006 komen middelbare scholieren vanuit heel Nederland in Den Haag bijeen om met elkaar in debat te gaan over de maatregelen die de Nederlandse overheid moet nemen om de consequenties van klimaatverandering in Nederland en daarbuiten het hoofd te bieden. Dit gebeurt tijdens de Jongeren Top over Klimaatverandering die georganiseerd wordt door Save the Children. Staatssecretaris Van Geel geeft het startsein voor de conferentie door middel van een videoboodschap.

Save the Children, een van de grootste internationale kinderrechtenorganisaties ter wereld, vindt het belangrijk dat jongeren mee kunnen denken over actuele zaken die hen aangaan en dat ze daarin serieus worden genomen. De scholieren hebben zich terdege op het onderwerp moeten voorbereiden en hebben klimaatadviesbureaus gevormd. Ze hebben intensief e-mail contact gehad met leeftijdgenoten uit Burkina Faso en Guatemala, om meer begrip te krijgen voor de internationale dimensie van klimaatverandering en om ook hun mening in de discussie te kunnen meenemen.

Zoals dat bij topoverleg gebruikelijk is, zal er een slotverklaring worden opgesteld, met aanbevelingen voor de Nederlandse overheid. Minister Van Ardenne zal namens de Nederlandse regering de aanbevelingen die uit het debat voortkomen van de aanwezige adviseurs in ontvangst nemen. Save the Children zorgt ervoor dat de aanbevelingen bij beslissers en beleidsbepalers terecht komen.

De Jongeren Top over Klimaatverandering maakt deel uit van de nationale klimaatcampagne 'Hier' en wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie over deze klimaatcampagne is te vinden op www.hier.nu. De Jongeren Top vindt plaats op 17 november 2006 van 10.00 tot 17.00 uur op het hoofdkantoor van AEGON te Den Haag.


----------------------------------