Gemeente Vlaardingen


Orgelconcert door Erwin Wiersinga
14 november 2006

Op vrijdag 17 november aanstaande verzorgt Erwin Wiersinga het concert op het Van Peteghem-orgel in de Grote Kerk in Vlaardingen. Het concert begint om 20.00 uur. Op het programma voor dit concert staan werken van Louis-Nicolas Clérembault, Johann Sebastian Bach, Georg Böhm en Nicolas de Grigny.

Erwin Wiersinga (1962), organist van de Ned.Hervormde Kerk te Roden, studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen bij Wim van Beek en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano. Hij vervolgde zijn studie bij onder andere Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet.

Hij geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland en verzorgt diverse radio-opnamen. Onlangs was hij solist in het zondagochtendconcert van de AVRO, uitgezonden vanuit de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Hij is te beluisteren op verschillende cd's, waarvan de cd Orgelcultuur in Groningen (opgenomen met enkele Groningse collega's) werd bekroond met een Edison.

Recentelijk nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze cd werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en onlangs in het Franse Classic Today opgenomen in de top 10 van de beste cd's in 2005. Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio, op cd. Binnenkort verschijnt een cd met eigen orgelbewerkingen van pianowerken en werken voor klarinet en piano met medewerking van de klarinettiste Yfynke Hoogeveen.

Daarnaast is Erwin Wiersinga regelmatig actief in verschillende orkesten. Vanaf oktober 1997 is hij orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt (inclusief een kopje koffie of thee in de pauze) 4,00. Houders van kortingpassen betalen 3,00.