LLiNK

17f566f.png

Rotterdam, 15 november 2006


- PERSBERICHT -

Jongste verkiezingskandidaten bekvechten in Jongkies op Radio 1

Vrijdagavond 17 november om 20.00 uur is het zover: de jongste kandidaten van GroenLinks, PvdA, CDA, SP, PVV en VVD gaan met elkaar in debat op Radio 1. In een echte boksring mét bokshandschoenen aan zullen deze jongkies bekvechten over belangrijke punten op de politieke agenda. Maar er is meer: Edo Brunner (BNN/LLiNK) onderwerpt de kandidaten aan een quiz en er is live-muziek van Kraak & Smaak. Jonkies wordt gepresenteerd door Marcel van der Steen (LLiNK) en Willemijn Veenhoven (BNN).

De jongste mensen van de kandidatenlijsten van de politieke partijen zijn Tofik Dibi (GroenLinks), Lea Bouwmeester (PvdA), Sander de Rouwe (CDA), Renske Leijten (SP), Fleur Lagema (PVV) en Jeroen de Veth (VVD). In een heuse boksring zullen zij debatteren over jeugdwerkloosheid, drugsbeleid, milieu, terrorisme, vrijheid en asielproblematiek. Op het forum van jongkies.bnn.nl wordt ondertussen al hevig gediscussieerd over deze onderwerpen. 'Wiet? Legaliseren!' is de bijna unanieme mening op de website. En wat is de mening over luchtvervuiling? Men ziet het somber in: wordt de nieuwe trend voor 2015 mondkapjes pimpen? Marcel van der Steen en Willemijn Veenhoven leiden het debat op de radio in goede banen als de kandidaten hun mening spuien over deze onderwerpen. Na deze serieuze zaken onderwerpt Edo Brunner elke kandidaat aan een quiz en test hoeveel zij weten van belangrijke maatschappelijke kwesties, zoals het liefdesleven van Jan Smit en de stand van de Top40. En dan is er óók nog live-muziek van niemand minder dan de mannen van Kraak & Smaak. Luisteren dus, naar het jongste verkiezingsdebat van Nederland op vrijdagavond 17 november om 20.00 uur op Radio 1.

Jongkies is een programma van LLiNK en BNN. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl. Voor meer informatie zie jongkies.bnn.nl.


---------------------------------

EINDE PERSBERICHT